Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
02.03.-08.03.2015.

Brankica Stanković

Njena emisija Reporter nedavno je izazvala oštra saopštenja rukovodilaca fudbalskih klubova Partizan i Crvena zvezda. Nova medijska prašina podigla se kad je odbila da da izjavu novinaru Bete, tvrdeći da je navijač.

Branka Stanković rođena je oktobra 1975. godine, a u osnovnoj školi su joj dali nadimak Brankica. Novinarstvom je počela da se bavi 1996. godine na Televiziji Studio B. Radi u B92 od 1997. godine. Uređivala je centralnu informativnu emisiju Dnevnik Radija B92, radila je kao dopisnica Švedskog radija i nemačkog NjDR-a.

Od 2004. autorka je i urednica emisije Insajder, koja je za godinu dana postala najgledanija dokumentarna emisija u Srbiji i najcitiranija u dnevnoj štampi. Za rad u emisiji Insajder na televiziji B92, dodeljena joj je 2006. godine nagrada "Jug Grizelj" za istraživačko novinarstvo.

Krajem 2009. godine je dospela u žižu javnosti zbog pretnji smrću koje su joj uputili fudbalski navijači. Početkom 2010, po drugi put joj je dodeljena nagrada "Jug Grizelj".

Iako zbog smelosti da razotkriva brojne malverzacije često dobija pretnje, ona tvrdi da samo svoj posao obavlja odgovorno. Uprkos tome što je mnogi doživljavaju kao arogantnu osobu, Brankica ističe da je u suštini ženstvena i nežna.

Završila je više međunarodnih programa za novinarstvo, kao što je kurs najpoznatijeg istraživačkog novinara Bi-Bi-Sija Donalda Mekintajera. Prošle godine dobila je nagradu Medijske organizacije Jugoistočne Evrope SEEMO za doprinos boljem razumevanju u Jugoistočnoj Evropi.

Tvrdi da je strašno nervira nepravda u svakom smislu, a posebno kada vidi da se svi koji dođu na vlast ponašaju isto.

- Njih ne interesuju država i građani, već se sve svodi na lične interese koji su, po mom mišljenju, sramni. Nikada mi neće biti jasno kako političari dozvoljavaju sebi da javno lažu ili zamene teze, umesto da jednom u istoriji ove zemlje kažu da su pogrešili i napravili štetu za budžet zato što nisu umeli, razmišljali ili zbog toga što su uzimali novac, što bi bilo mnogo poštenije. Ovako brane nešto što ne može da se odbrani.

Ne plaši se i ne obraća pažnju na pretnje. Plaši se jedino buba i svih drugih insekata. Nikada se ne bi bavila politikom niti je to na bilo koji način blisko njenom temperamentu.

- Nije mi važna karijera nego posao koji obavljam i trudim se da ga radim najbolje što umem. Moj svakodnevni život ne razlikuje se od života onih koji se ne bave javnim poslom. Idem u prodavnicu, plaćam račune, kuvam kada imam vremena, idem u šoping, tračarim na kafi sa drugaricama, putujem...

Malo priča o privatnom životu, jer nije estradna zvezda nego novinar. Njena knjiga "Insajder, moja priča" postala je vrlo tražena. Nije joj bilo ni na kraj pameti da će biti prvi novinar u Srbiji s policijskim obezbeđenjem.

Stankovićeva je tokom pisanja svoje prve knjige bila trudna. Postala je pre dve godine majka male Sare, a za njenu trudnoću šira javnost nije znala maltene sve do samog porođaja.

Poslednju sezonu Insajdera pod nazivom "Energetski nesporazum" radila je tri dana pred porođaj. Marko, Sarin tata, bavi se IT tehnologijom i sa svojom suprugom deli roditeljske obaveze. Za svog partnera Brankica kaže da je njen zaštitnik u svakom smislu.

Nikada neće moći da razume kod muškaraca zašto se toliko plaše uspešnih žena. Smatra da je najgora muška osobina samoživost i isključivost. Obožava parfeme, nikada ne može da se odluči samo za jedan, i ne bi krenula nikuda bar bez tri... Najviše joj smeta što je prati glas da je nadmena.

- Oni koji me dovoljno poznaju, znaju kakva sam i nema potrebe da govorim bilo šta. A oni koji me ne poznaju, shvatiće vremenom kada me upoznaju.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online