Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
06.11.-12.11.

Slavoljub Muslin

Slavoljub Muslin rođen je 15. juna 1953. godine u Beogradu. Otac Duje, Hrvat iz Splita, bio je radnik u štampariji Novosti, a majka Danica je bila rodom iz Kragujevca. Fudbalsku karijeru Muslin je započeo u OFK Beogradu, a igrao je i za BASK i Rad pre nego što je 1975. potpisao za Crvenu zvezdu. Kroz šest godina provedenih na Marakani Muslin je bio oslonac Zvezdine odbrane, a igrao je sa najvećim zvezdama kluba kao što su, između ostalih Dragan Džajić, Vladislav Bogićević, Jovan Aćimović, Vladimir Petrović i Dušan Savić. Osvojio je tri titule sa Crvenom zvezdom i bio je finalista Kupa UEFA u sezoni 1978/79. izgubivši u finalu od Borusije Menhengladbah. U francuski Lil je prešao 1981. godine, da bi karijeru završio u Brestu.

Mnogo godina kasnije, Muslin je seo na trenersku klupu Crvene zvezde, ali je posle izgubljenog trofeja u Kupu došao u konflikt sa Draganom Džajićem. Muslin je želeo kontrolu nad transferom igrača kako bi se, objašnjavao je on, igrači planski dovodili i prodavali, ali se Dragan Džajić oštro suprotstavio tome.

- Muslin je najgora osoba koju sam upoznao u životu - izjavio je posle tog sukoba Džajić.

Međutim, ni Muslin mu nije ostao dužan.

- Dragan Džajić je umislio da je kralj i samim tim ne voli da čuje činjenice, nego samo što što je lepo. Nažalost, bio sam u pravu kada sam odlazio iz Zvezde i kada sam govorio da će se crveno-beli naći tamo gde su sada. Ja Džajića ne mrzim, ali nemam nameru da se mirim s njim, neka se on bavi svojim problemima. I ne očekujem da ćemo se rukovati kad se budemo videli. On više ništa ne predstavlja u srpskom fudbalu i to rukovanje mi ništa ne znači. Ne želim da imamo dodirne tačke - napomenuo je Muslin nakon što je imenovan za selektora.

Trenersku karijeru Muslin je započeo u francuskom Brestu, da bi preuzeo Bordo 1995. godine. Sa timom koji je imao veliki potencijal i igrače kao što su Visent Lizarazu, Kristofer Dugari i buduća zvezda svetskog fudbala Zinedin Zidan, Muslin je postigao dobre rezultate u Kupu UEFA doguravši do četvrtfinala. Međutim, dobio je otkaz u proleće 1996. zbog loših rezultata u prvenstvu.

Sada već bivši selektor "orlova" nikada nije krio da su mu najveći navijači - njegovi unuci!

- Mogu da vam pokažem poruke na dan utakmice sa Gruzijom, u kojima su moja dva unuka na francuskom napisala: "Ale, deda. Ti si najbolji, ti si najjači. Pobedićeš." Kada sam to pročitao, nisam znao gde se nalazim od sreće. Porodica mi je na prvom mestu - sa ushićenjem je govorio Muslin.

Slavoljub sin Marko polako završava fudbalsku karijeru u švajcarskom Vilu, a Slavoljub često za njega kaže da je fasciniran fudbalom.

- I ne samo to, on ozbiljno želi da se bavi trenerskim pozivom. Voleo bih da mu pomognem. On igra za Vil, a u isto vreme trenira mladi tim. Nadam se da će biti uspešniji od mene - ne krije sada već bivši selektor "orlova".

Muslin otkriva i od koga je dobio prvu čestitku posle pobede i plasmana na Svetsko prvenstvo u Rusiju.

- Posle utakmica sa Gruzinima prva osoba koju sam zvao je moja supruga Ceca. Ona je moja najveća podrška. I sinovi i unuci naravno. Uvek su uz mene, to su moji prvi navijači!

Zoran Simonović


 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online