Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
30.10.-05.11.

Dragan Bjelogrlić

Dragan Bjelogrlić rođen je 10. oktobra 1963. godine u Opovu. Njegovi roditelji su iz Hercegovine, iz sela Lipnik, u okolini Gacka. U vojvođanskom selu Baranda rođena je Draganova majka, a on je tamo proveo veliki deo detinjstva. Više je, kaže, voleo da ide u Barandu kod bake i dede, nego na more. Doselio se 1965. sa porodicom u Beograd, gde je završio osnovnu i srednju školu. Prvi put pred kamerama je glumio sa 15 godina u filmu Branka Bauera "Boško Buha", tumačeći lik Save Jovanovića Sirogojna. Ulogu je dobio slučajno, kao učenik Osnovne škole "Milica Pavlović", kada je u pozorištu Dadov bila audicija za film.

- Drug mog starijeg brata došao je u školu jednog dana i rekao: "Ajde, ima audicija za film 'Boško Buha.' Zanimljivo je da sam rođen 1963. godine, a film izašao 1978. godine i mene su tada uglavnom zvali: "Evo ga mali partizan."
Inače, nikakvo interesovanje za glumu do tog trenutka nije imao.

Sa drugarima je u školskom dvorištu igrao fudbal, a čovek koji je birao male glumce bio je Branko Lustig, danas čuveni holivudski producent. Prišao mu je i pitao da li bi želeo da bude glumac, a Bjela mu je odgovorio da bi. Kao dečak je glumio i u filmu "Veliki transport" kod Veljka Bulajića, u "Halo taksi", kao i u dosta televizijskih serija i drama.

Sve to je tada, kako kaže, shvatao kao razonodu i dodatni izvor prihoda. Radio je i nekoliko koprodukcija sa Amerkikancima. Ipak, sve vreme se spremao za školovanje. Upisao je Građevinski fakultet. Međutim, posle očeve smrti shvatio je da građevina nije za njega, iako mu je dobro išlo, pa se u potpunosti posvetio glumi. Tada su, kako kaže, film i gluma bili već duboko u krvnim zrncima. Potom je 1983. godine probao da upiše Akademiju, ušao u uži izbor, ali nije prošao. Sledeće godine je ipak uspeo da upiše, a već 1986. je snimio "Bal na vodi".

- Kada je izašao taj film, Žika Todorović i ja smo sreli Acu Đorđevića u liftu niškog hotela Ambasador. On je bio u žiriju festivala i rekao nam je: "Momci, imam lepe vesti. Ti (Žika) ćeš da dobiješ nagradu, a ti ćeš da dobiješ ulogu u jednoj super seriji." Ta super serija je bio "Bolji život".

U Draganu Bjelogrliću još je lako prepoznati Bobu, najmlađeg člana porodice Popadić iz popularnog serijala u kojeg su krajem 80-ih godina bile zaljubljene sve tinejdžerke u bivšoj Jugoslaviji. Plava kovrdžava kosa, prodoran pogled i šarmantan osmeh nisu se nimalo promenili do danas.

Zvezda je kultnih filmova "Lepa sela lepo gore", "Rane" i "Crni bombarder" te serijala "Vratiće se rode". Režirao je igrani film i televizijsku seriju "Montevideo, Bog te video!", a istoimeni film je 2011. godine bio izabran kao srpski kandidat za Oskara u kategoriji najboljeg stranog filma. Bjelogrlić je režirao i nastavak tog filma, "Montevideo, vidimo se". U režiranju ova dva filma mu je pomoglo što je i sam ljubitelj fudbala.

Oženjen je bivšom manekenkom Majom, koja je po struci profesorka engleskog jezika i s kojom ima sina Alekseja i ćerku Miju. Mnogi mu pripisuju titulu srpskog Roberta Redforda. Sa bratom Goranom 1994. osnovao je producentsku kuću "Kobra". U javnosti je poznat kao osoba bez dlake na jeziku.

S. Đurić

Foto: N. Đurović

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online