Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
11.09.-17.09.2017.

Zorana Mihajlović

Mada joj neke partijske kolege iz SNS-a prete da će je poslati u opoziciju, ona pokazuje da ne namerava da izgubi tu bitku.

Srpskoj javnosti Zorana Mihajlović je poznata kao politička mirođija svake naprednjačke vlade od 2012. Često je napadana čak i u svom partijskom jatu, ali i medijski eksponirana kao ozbiljan kandidat za najvažnije funkcije u državi. Tako je posle pobede Kolinde Grabar Kitarović na predsedničkim izborima u Hrvatskoj figurirala kao buduća "srpska Kolinda". Ali, od te priče ostala je samo fotografija s Kolindom sa inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Instagramu: srdačno rukovanje ove dve plavuše na državnim pozicijama.

Zli jezici su čak tvrdili da je sama plasirala priče o svom ulasku u predsedništvo na Andrićevom vencu, baš kao i proteklog proleća kada se obrela u igri nagađanja na srpskim naslovnicama o personalnom rešenju za predsednika Vlade Srbije. Međutim ponovo je ostala kratkih rukava, pa je ova potpredsednica naprednjaka morala je da se zadovolji funkcijom potpredsednice Vlade. Prihvatila je izbor predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića da se na poziciji premijera nađe vanstranačka ličnost Ana Brnabić.

Zorana Mihajlović je rođena u Tuzli 5. maja 1970. godine, a odrasla u Novom Beogradu kom je ostala verna do danas. Oduvek je htela da bude u samom vrhu i to pokazivala još kao devojčica kada je ponela titulu đaka generacije i u osnovnoj i u Prvoj ekonomskoj školi. Diplomirala je na beogradskom Ekonomskom fakultetu, a magistrirala i doktorirala na temama u oblasti enegetike.

Ta specijalnost joj je donela titulu savetnice za energetiku potpredsednika Vlade Srbije Miroljuba Labusa. Ali je G17 plus zamenila naprednjacima i s njihovom izbornom pobedom 2012. godine zasela u ministarsku fotelju. Pošto je u novoj vladi energetsku palicu morala je da prepusti socijalisti Aleksandru Antiću, mašila se volana i građevine i postala poznata po iznenadnom uletanju na gradilišta i kontroli radnika.

Voli da se doteruje, mada je možda zbog packi iz SNS-a poprilični dekolte zamenila kopčanjem do grla. Partijske kolege su joj zamerile i što je umesto njima pozivnicu za Aranđelovdan pre dve godine poslala tadašnjem ambasadoru SAD Majklu Kirbiju. Tako je kod lidera radikala Vojislava Šešelja zaradila titulu "američki spavač". Uzvratila je posle ovogodišnjih predsedničkih izbora kada je zakopavajući ratne sekire rekla da šalje šah Šešelju da bi ga koristio u predstojećim penzionersklim danima. On je najavio da će joj se revanširati skupocenim komadom donjeg veša, aludirajući na priče da je ministarka ogroman državni novac utrošila na intimno rublje.
Nedavno je voditelj Ognjen Amidžić otkrio da je u vreme dok je radila kao profesor u srednjoj školu imala nadimak Zmihajlović. Ministarka je priznala da nije ponosna zbog tog nadimka.

- Trudila da budem stroga i pravedna i čini mi se da su svi koje sam učila pozavršavali fakultete - otkrila je.

Posle razvoda, drugi put joj se desila prva ljubav. Obnovila je vezu iz srednjoškolskih dana sa biznismenom Vladimirom Atanackovićem.
- Oboje smo živeli u Bloku 28, a upoznali se na putu do škole. Bili smo mladi kada smo počeli da se zabavljamo, ali ozbiljni. Veza je potrajala čitavih sedam godina - kaže ministarka Mihajlović.

Priznaje da su joj u životu najvažniji mačak Momčilo i iznad svega 15-godišnji sin Dragan, a raduje je što njenog partnera zove tata.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online