Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
11.09.-17.09.

Željko Mitrović

Svetla javnosti su ga obasjala tokom osamdesetih godina, kada je bio basista u rok grupi Oktobar 1864. Muzički studio osniva 1988. i počinje da se bavi produkcijom. Možda je Mitrovićev najveći talenat to što je jedan od retkih koji je iskoristio priliku koju mnogi ne bi ni prepoznali.

Dolaskom na vlast bračnog para Milošević-Marković i Mitroviću je krenulo, pa je lansiran u vrh orbite balkanskog medijskog prostora. Prvo je 1993. osnovao radio stanicu Pink, a 16. septembra 1994. TV Pink kao prvu televizija u Srbiji s isključivo zabavnim programom.

Nekoliko godina program se emitovao sa vrha zgrade bivšeg Centralnog komiteta SKJ na beogradskom Ušću. Bliskost sa tadašnjim vladarskim parom pokazao je i kao kandidat na poslaničkoj listi SPS-JUL 2000. Iz tog vremena ostalo je i kumstvo sa tadašnjom nadom JUL-a Aleksandrom Vulinom, sadašnjim ministrom vojnim. Padom bračnog para Milošević, mnogi su predvideli i njegov kraj, ali je uspeo nekako da "kupi" svoju budućnost.

Posle promene režima, Mitrović je osnovao je Pink Crne Gore i BiH. Takođe je napravio najmoderniji filmski studio u Šimanovcima, kao i aviokompaniju nazvanu Er Pink, sa poslovnom avijacijom. Gotovo je zaboravljena svađa sa njegovom prijateljicom Cecom Ražnatović, koja je navodno vođi zemunskog klana Dušanu Spasojeviću Šiptaru suflirala da je Mitrović pun para, u vreme kada je ovaj klan kidnapovao desetak ljudi po Srbiji. Skinuo ju je sa programa Pinka, ali su se posle dve i po godine pomirili.

Krajem 2010. Mitrović se suočio sa smrću. U teškom stanju dopremljen je u bolnicu, odakle je prebačen u Flenzburg, gde je zahvaljujući dr Nadeždi Basari našao spas. Nedeljama posle toga medije su punile priče da ga je navodno trovala rodbina, odnosno svastika Lola i njen suprug Zlatko Krmpotić, ali te optužbe nikada nisu dokazane. Sa novim problemom suočio se 2013. kada je njegov jedva punoletni sin Aleksandra Mitrović džipom pregazio Andreu Bojanić u Beogradu i posle toga pobegao s mesta nesreće.

Devojka je od posledica povreda preminula, a Mitrović je pokušao u javnosti i medijima da objasni kako se njegov sin uplašio.

Ponovo je smrt ušetala u Mitrovićev život 2014. U sobi hotela Hajat nađeno je telo Ivane Bodrožić-Bakić, koja ga je navodno čekala u sobi dok je on u prizemlju hotela bio na žurci povodom punoletstva sina Cece Ražnatović. Ona je preminula od koktela lekova i alkohola.

Umeo je Mitrović sebe da zaštiti kada je trebalo. Koristeći svoje Pink carstvo i najgledaniju zabavnu televiziju, kada bi mu se god neko zamerio ili vlasti pod čijom je bio zaštitom u tom trenutku, pisao bi otvorena pisma koja bi se čitala danima u svakoj informativnoj emisiji, pa bi se vesti od "Minut, dva", pretvarale u vesti od deset-dvadeset minuta.

Mitrović je član srpskog ogranka Trilateralne komisije. Dva puta se ženio. Prvi put sa pevačicom Sonjom Mitrović Hani, sa kojom ima dvoje dece, a drugi put sa voditeljkom Milicom Mitrović, sa kojom takođe ima dvoje dece. Često osporavan, od nekih je i priznat. Tako je 2015. od Kulturne i obrazovne zajednice Beograda dobio Zlatni lanac za trajni doprinos kulturu. I od Karić fondacije je nagrađen godinu dana ranije za izuzetne rezultate u sferi medija, televizije i filma.
                                                                                                    B. Đokić

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online