Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
04.09.-10.09.

Kim Džong Un

Čak i u eri "Velikog brata", internet špijunaža i satelitskih snimaka sve u vezi sa Kim Džong Unom ostaje nedokučivo, toliko da biografi nagađaju i datum njegovog rođenja: 8. januar ili 5. jul 1984, a možda ipak '83. godine.

Kim Džong Un je treća generacija severnokorejske komunističke dinastije. Njegov obožavani deda Kim Il Sung, vođa iz vremena Korejskog rata i osnivač Demokrtske Narodne Republike Severne Koreje, u javnosti se često pojavljivao sa suprugom i decom. Tu praksu njegovi naslednici - sin Kim Džong Il i unuk Kim Džong Un - nisu nastavili. Za Kim Džong Ila se veruje da je imao najmanje četiri partnerke, ali je to skrivano od očiju javnosti. Vodi se da je imao tri sina i jednu ćerku.

Kao najmlađi sin, Kim Džong Un prvobitno nije važio za političkog naslednika oca, ali je rigidni sistem u Pjongjangu prelomio da se vlast ne može preneti najstarijem sinu, jer je ovaj pokazao sklonost ka "zapadnjačkom načinu života" i pritom uhvaćen u pokušaju da obiđe - Diznilend u Japanu!

Tako je Kim Džong Un, školovan pod lažnim imenom u Švajcarskoj, preuzeo 2011. kormilo države da bi u mnogim segmentima ne samo nastavio već i pojačao represije do te mere da je likvidirao teču, jednu od ljubavnica i svakog ko mu je zamirisao na opasnost za opstanak na tronu.

Teško je razlučiti kako je od stidljivog dečaka koji je voleo skijanje i holivudske opasne momke poput Žan-Klod van Dama, kako svedoče školski drugovi, nastao monstrum koji stoji, prema tvrdnjama zapadnih medija, i iza ubistva starijeg brata Kim Džong Nama, usmrćenog početkom ove godine na aeorodromu u Kuala Lumpuru.

Sadašnji Kim Džong Un ne liči na onog dečaka iz švajcarskog liceja. Vodi raskalašan život i navodno ima svoj harem devica. Ljubav prema zapadnjačkim zvezdama je ostala, pa je kao veliki ljubitelj košarke u nekoliko navrata ugostio bivšeg NBA igrača Rodmana. Istetovirani košarkaš je svetu prvi obznanio da je severnokorejski vođa dobio drugo dete - ćerkicu, a Kima je opisao kao "dobrog oca" koji ima "dobru porodicu".

Kao ljubitelj muzike i plesa partnerke je uglavnom tražio među tim svetom, pa se za njegovu suprugu Ri Sol Džu govori da je studirala muziku u Kini i da je imala i nekoliko javnih nastupa, ali su nakon udaje za vođu ti snimci nestali bez traga. I ona je umela da nestane na godinu-dve iz javnog života, što je izazivalo nagađanje u zapadnim medijima da je likvidirana.

Ispostaviće se da je prva dama Severne Koreje živa, ako je tačno da je vladarski par dobio i treće dete. Ne zna se kog je pola, ali se neki nadaju da je i najnovije "igranje" rata sa ispaljivanjem balističkih raketa bio samo hirovit način mladog diktatora, bebećeg lica, da proslavi rođenje deteta, makar se prinova desila još početkom ove godine.

Ludilo iz Pjongjanga ima i svoj odraz preko Pacifika, pa na pitanje šta misli o severnokorejskom vođi, Donald Tramp daje komentar: "Dečko je mlad, suočava se sa generalima, otac mu je umro, a on održava kontrolu. On je neverovatan, otarasio se teče, ovoga, onoga. Nešto se događa. Dečko se ne igra. Ne potcenjujte takvog čoveka."

Generalno, ne potcenjujte ludilo u kombinaciji sa bojevim glavama.

                                                                                             J. Arsenović
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online