Subota 28. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
03.04.-09.04.

Nikola Kojo

Rođen je 5. septembra 1967. u Beogradu. Porodica Kojo poreklom je iz Hercegovine, a Nikola je ime dobio po pradedi, koji je bio protojerej u Mostaru. Otac mu je, kako kaže, bio građevinac, i uvek ga je vukao u neke sigurnije vode kako bi izbegao glumu. Kao dete pevao je u horu Radio-televizije Beograd i svirao violinu.

Kada je jednom krenuo na probu, promašio je vrata i ušao u dramsku grupu Bate Miladinovića. Gluma mu se odmah dopala, pa je nastavio da radi u grupi kod Mike Aleksića. Prvu ulogu ostvario je kada je imao samo 11 godina u filmu "Rad na određeno vreme", a dve godine kasnije glumio je u ostvarenju "Moj tata na određeno vreme". Već za prvu rolu dobio je nagradu na Filmskom festivalu u Nišu.

To što je od malih nogu pred filmskim kamerama nije mu pomoglo da iz prvog puta položi prijemni ispit na Akademiji.

- Kada sam rešio da polažem ispit treći put, rekao sam sebi: "E, ako treba, ima da polažeš do staračkih dana" i prošao sam.

Popularnost mu donosi uloga Miše u filmskom serijalu "Žikina dinastija" Zorana Čalića. Zapažene uloge ostvario je u kultnim serijama "Sivi dom" i "Zaboravljeni". Ređale su se uloge u filmovima "Igmanski marš", "Oštrica brijača", "Početni udarac", "Tesna koža 4", "Policajac sa Petlovog brda", "Lepa sela lepo gore", "Rane", "Nebeska udica", "Mi nismo anđeli" i brojne druge. Kao srpski vlastelin Crni Đorđe specifičnim humorom veoma brzo osvaja publiku u seriji "Crni Gruja". Prvi put kao reditelj ostvario se prošle godine kada je režirao satiričnu komediju "Stado", koja je u kratkom roku osvojila publiku širom regiona.

Jednom prilikom ispričao je da je on prvi glumac koji je ikada dobio napismeno otkaz u Ateljeu 212.

- To su bile teške 90-te godine, šest maraka mi treba da odem na probu, još šest maraka da odem na predstavu, račun u bifeu Ateljea 2.000 maraka, a meni plata pet maraka. To ne znači da sam mnogo pio, samo da vreme nije bilo normalno. Taj otkaz mi je doneo i neke dobre stvari, uvek kada se setim tog perioda kažem sebi: "Ko zna zašto je to dobro".

Od pozorišta je odustao ne samo zbog novca već i zbog stresa. Omiljeni režiser mu je Miloš Forman.

- Forman me je pozvao u Prag na razgovor za jednu važnu ulogu, znači ne na kasting, već na razgovor. Ne znam šta mi je tada bilo ali sam odgovorio: "Ne mogu sada, jako sam umoran". Ne znam zašto sam to rekao i kajem se zbog toga i dan-danas.

Sa manekenkom Aleksandrom Đurić, koja je poreklom iz Sarajeva, venčao se u crkvi Svetog arhangela Gavrila pre deset godina. Aleksandra je našoj javnosti, između ostalog, poznata i po ulozi u spotu "Moja draga" Zdravka Čolića. Imaju tri ćerke, devetogodišnju Anu i četvorogodišnje bliznakinje čija imena nikad nije otkrio u javnosti. Porodica Kojo živi van Beograda, na Kosmaju.

- Premoren sam od života u gradu, jurcanja za parkingom, od nervoznih vozača...

S. Đurić

 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online