Subota 29. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
10.04.-16.04.

Aleksandar Vučić

Kao i roditelji, i njegov mlađi brat Andrej je diplomirani ekonomista, a Vučić priznaje da bez njega ne bi mogao da zamisli život. Rođen je kao zdrava, ali sitna beba, a gostujući na TV Hepi uoči predsedničkih izbora sa roditeljima, ušao je u polemiku sa majkom koja je tvrdila da je na rođenju imao 2,6 kilograma, a on joj uzvraćao da je bio težak svega 1.700 grama.

Presudio je otac Anđelko rekavši da ga je medicinska sestra obavestila da je dobio junačinu. Vučić je sa javnošću je podelio jednu nemilu scenu iz najranijeg detinjstva:

- Majka me je dojila i odjednom sam joj iskliznuo iz naručja i slepoočnicom udario u špic fotelje. Kažu da sam bio krvav do kolena, da ih je sve uhvatila panika, jer su pomislili da je sa mnom gotovo.

Kao mali je voleo da ide kod očeve familije u Čipuljić kod Bugojna. Za njegove pretke je vezana i jedna anegdota. Pradeda Rade i deda Anđelko voleli su Rusiju, pa su na konjima natovarenim bisagama krenuli u Moskvu, ali su stigli samo do Doboja. Vučićev otac Anđelko rođen je početkom Drugog svetskog rata nedaleko od Beograda, gde je prebegla njegova majka Dragica, pošto su joj ustaše ubile muža. Aleksandar je odrastao u Novom Beogradu, a kako sam kaže, na asfaltu Bloka 45.

Završio je Zemunsku gimnaziju i u rekordnom roku je diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu. Kako vrlo mlad je godinu dana u Londonu radio u gvožđarskoj radnji jednog Indijca i usavršavao engleski jezik, potom služio vojsku u Lukavici kod Sarajeva, a posle završenog fakulteta radio kao novinar na Kanalu S na Palama.

Kući se vratio 1993, pristupio radikalima i iste godine postao najmlađi republički poslanik. Po osvajanju vlasti u Zemunu 1996. je kratko bio direktor Sportsko-poslovnog centra Pinki, a 1998. srpski ministar informisanja. Poslanik u Skupštini SRJ je bio u tri mandata, a nakon sukoba u vrhu SRS-a 2008. prilazi SNS-u i Tomislavu Nikoliću. Lider stranke postao je 2012. U prvoj Vladi SNS-a i SPS-a bio je prvi potpredsednik i ministar odbrane, u naredne dve premijer.

Kao jednu od ličnih životnih drama isticao je noć bombardovanja zgrade RTS-a 1999, kada se među dežurnim novinarima našla i njegova majka.
Bio je oženjen Ksenijom Vučić koja je urednik na RTV Pink. Imaju dvoje dece, 20-godišnjeg sina Danila i 15-godišnju ćerku Milicu koja ide u Rusku školu.

Njegov sin posle završene škole, kako je obelodanio, nije upisao fakultet, a Danilo je kao i otac, veliki navijač Crvene zvezde. Drugi brak je sklopio sa Tamarom Đukanović 2014, a jedini put kada se na zvaničnom događaju druga supruga pojavila uz njega je beogradska večera u čast princa Čarlsa i njegove supruge Kamile.

Vučić kaže da je bez poroka, ne puši, ne pije kafu, a priznaje da mu povremeno prija čaša dobrog vina:

- Poslednji put sam se napio 1991. u Bariju kada je Zvezda osvojila Kup šampiona. Maltene sam se otrovao alkoholom i posle toga sam rekao zbogom žestokim pićima.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online