Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
20.03.-26.03.

Ljubiša Preletačević

U Brajevoj verziji to je glasilo - "Otišao si bez doručka", tako da je dotični digao ruke od daljeg prevođenja neprevodivog, kao što su takozvani ozbiljni analitičari uzalud pokušavali da razjasne fenomen 24-godišnjeg čuda od deteta iz Mladenovca.

U tom gradu se rodio i odrastao, a tek sada, kada je njegova popularnost eksplodirala, na videlo izlaze njegovi nestašluci iz mladosti kada se već nametao kao rođeni vođa. U pohod na političke Metuzaleme krenuo je iz lokalne kafane Kod Sidžima, koju drže njegovi roditelji i koja mu je nezvanični izborni štab gde se kuju planovi, ali i zalivaju uspešni potezi, kao što je bila uspešna kandidatura za predsednika Srbije.

Uz poklič "Samo jako!" obavezno idu i urnebesni predizborni spotovi kao što je "Beli se budi" gde garnišna glumi čarobno žezlo kojim crni svet menja u beli, ili onaj kojim obećava da će Srbi prvi kolonizovati Mars i zabosti svoju zastavu na Crvenu planetu.

Da čika Beli i njegove pristalice sa čistog humora mogu munjevito da pređu u konkretnu akciju na svojoj koži je osetio novosadski advokat Miroje Jovanović, koji je pokušao da obori Preletačevićevu kandidaturu. Gnevni fanovi zasuli su ga pretnjama, a na društvenim mrežama osvanula je morbidna igrica u kojoj treba "ubiti" Miroja i pocepati njegove prigovore izbornoj komisiji.

I sama zbunjena ogromnom popularnošću koju je stekao novopečeni idol, ne samo mladih, vlast je ipak odlučila da se ne igra sa strpljenjem naroda, pa je kandidatura prošla kroz iglene uši, a Mirojev prigovor je odbijen.

Ma koliko juriš Belog na vlast delovao kao satira i neozbiljna igra dokonih mladića, iza svega stoji, kako sam Preletačević priznaje, "ozbiljno zezanje" koje bi na birališta moglo da izvede najmanje deset odsto onih koji tvrde da konačno imaju za koga da glasaju. To automatski znači da se izlaznost povećava, a time i mogućnost ulaska u drugi krug u kome ništa nije isključeno, pa ni pobeda Vučićevog protivkandidata.

Zanimljivo je da od Belog zaziru i kandidat vlasti, ali i deo opozicije, koja ga optužuje da je Trojanski konj režima. Jedno je, međutim, nesumnjivo, a to je da još od 5. oktobra niko nije probudio toliku energiju, prvenstveno mladih, ali i onih starijih, razočaranih u kompletnu garnituru aktuelnih političara.

Izvesna Mina Smiljanić, bivša devojka Luke Maksimovića, na društvenim mrežama je zažalila što je propustila priliku da možda postane prva dama, a po prošlosti su mu začeprkali i neki tabloidi objavljujući sliku tada petogodišnjeg Luke u zagrljaju Zorana Đinđića, što su protumačili kao "nepobitan dokaz" odakle vetar duva.

U pokušaju da ga predstave kao klovna koji se igra politike u ozbiljnim i prelomnim trenucima, mediji sve više ispadaju smešni, a Beli sve ozbiljniji i lukaviji igrač.

Posle njega definitivno ništa neće biti isto.

                                                                                                  M. Jovanović

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online