Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
27
Utorak 29.04.2014.
12:03
Telegraf A

VIDEO: Ovako je Tito "parlao" engleski

Nedavno je na Jutjubu objavljeno neverovatnih 85.000 video-klipova iz arhiva čuvenog filmskog žurnala “British Pathe”, među kojima se našao i snimak Titove službene posete Velikoj Britaniji iz 1953. godine.

Tito pričao engleski podjednako "dobro" kao i srpskohrvatski
 

Bio je to prvi put da je maršal napustio zemlju otkako je raskinuo s komunističkom Rusijom, te je tajna služba Forin Ofisa upozorila MI5 o tome da postoji bojazan da mu neko naudi tokom njegovog boravka u Britaniji.

Na ovom retkom snimku jasno se čuje kako je Broz govorio engleski:

Baš kao i srpskohrvatski, i engleski je govorio krajnje nerazgovetno. Tačnije, podsećao je na ruski izgovor. Umesto “pipl” govorio je “piplj”, umesto “Jugoslavija” – “Jugaslavija”.

Kako snimak odmiče, na jednom mestu spiker kaže: “Dok maršal ulazi u svoj blindirani automobil, magnezijska raketa eksplodirala je 36 metara od njega”. Niko nije stradao. Barem ne u toj eksploziji, jer se aeromiting koji je usledio neslavno završio – padom dva aviona i smrću dvojice pilota.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.04.2014. 12:43
Taj ako je hrvat, ja sam onda japanski samuraj.da li cemo saznati konacno ko je Broz?meni po akcentu i gestovima vise lici na nekog ruskog burzuja, koji se posle oteo kontroli i priso englezima.
Utorak 29.04.2014. 13:54
Тито је највероватније био пољски Јевреј. Регрутован у аустроугарску војску као сви остали народи окупирани од стране Аустроугарске, служио је на фронту у Србији и учествовао у операцијама на Колубари и Гучеву. То цео свет зна али у Србији то није пожељна информација баш као ни она да је Броз са усташама заједно ратовао против власти Краљевине Југославије. Сведочење Др Матуновића о Титу „Doktore, ako mislite da me znate i znate ko je Tito, teško se varate. Znam da ste od početka želeli da saznate sve o meni. Svestan sam toga da znate više od ostalih. Ali, niti znate ko je Tito, niti će ga ikada upoznati. Ja sam Faust....eto, sada znate ko sam. Ne onaj Geteov Faust – nego Faust svih Fausta'
Utorak 29.04.2014. 13:26
„Nеotitoizam Titoizam jе idеologija srpskog mazohizma. To nijе samo dеlovanjе protiv intеrеsa srpskog naroda, uključujući i еkstrеmnе oblikе toga, koji podrazumеvaju rasparčavanjе njеgovog državnog prostora uspostavljanjеm nakaradnih rеpubličkih granica, ništa boljih od nacističkih okupacionih mеđa, kao i komadanjе srpskog еtničkog tеla, stvaranjеm vеštačkih nacija na račun Srba. Titoizam jе i totalna promеna svеsti kako bi sе što višе Srba s tim idеntifikovalo; kako bi svojе džеlatе trajno prihvatilo kao dobrotvorе! Vеličanjе Tita, njеgovе еpohе i njеgovih srpskih čauša, isto jе što i vеličanjе Otomanskog carstva i Bajazita. Zapravo grеšim. Titoizam nam jе namеtnuo vеćе zlo".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online