Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 26.06.2013.
02:37
J. L. Petković - Vesti A

Vidovdan (4): Dan propasti Srbije

Teško da će Srbi imati jasan osećaj da li će i Vidovdan 2013. biti dan pobede ili poraza. Trenutno osećaju samo zebnju i zabrinutnost oko toga šta će biti dan posle.

Marko Jakšić: Vidovdan 2013 - dan srpske propasti
 


Marko Jakšić, poslanik u srpskom parlamentu iz redova DSS-a sa KiM, smatra da će ovogodišnji Vidovdan ostati crnim slovima upisan u istoriji Srba i pravoslavlja.
 

- U istorijskim čitankama koje svedoče o trajanju srpske države na prostorima Dušanovog carstva, zapisano je da je na Vidovdan braneći srpstvo pao sveti knez Lazar. Zapisano je i da je Vidovdan, uprkos stradanju, slavljen kao pobeda Srba nad moćnom turskom vojskom i imperijom. Ali, biće zapisano i da je Vidovdan 2013. godine dan srpske propasti i najvećeg stradanja - kaže Jakšić.

Oliver Ivanović, bivši državni sekretar u ministarstvu za Kosovo i Metohiju, ističe da je Sever posebno zabrinut jer se čini da može izgubiti najviše.

- Subjektivan je osećaj da se pitanje naših sudbina rešava u kontekstu strateški važnog pitanja "članstvo u EU". Jasna je potištenost i frustracija, a nedovoljno jasnih poruka iz Beograda - smatra on i veruje da se 28. juna neće ništa posebno promeniti.

Radovan Ničić, predsednik Skupštine Prištine, veruje da će na Vidovdan biti ugašene institucije države Srbije na Kosovu i da će tada biti stavljena tačka na borbu Srba.

- Narod koji ostane bez svoje države je bespomoćan. Izvesno je da će Vidovdan biti datum koji će označiti pokretanje novog talasa iseljavanja. Sve više roditelja ispisuje svoju decu iz škola i odlaze sa Kosmeta. Niko ne želi da mu dete uči istoriju po albanskoj verziji, da umesto o knezu Lazaru i caru Dušanu iz istorijskih čitanki uči o teroristi OVK-a Ademu Jašariju. To nijedan Srbin nikada neće prihvatiti - kaže Ničić.

Izbori na vidiku


- Nema razlike bez obzira na to šta će odlučiti Evropa. Ako dobijemo datum, tek smo na početku dugog procesa koji bi trebalo da reformiše čitavo društvo, a najpre naše institucije koje su postale glomazne i trome. I zato ne mogu da prate promene u savremenom društvu. Postale su mesto za zapošljavanje partijskih kadrova, nerad i korupciju. Ako ne dobijemo datum, što je verovatnije, nastavićemo sa započetim poslovima u pionirskom i spontanom razračunavanju s korupcijom i racionalizacijom u državnoj administraciji. Ali, nećemo postići strateški dogovor o najvažnijim ciljevima države i naroda. Izbori su neminovni, i u jednom i drugom slučaju - zaključuje Ivanović.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.06.2013. 03:41
Nece niko da radi, svi bi da se bave politikom i uclanjuju se u politicke partije zarad posla - sedim i cekam da primim platu Srbi uzivaju u tome da svuda strce, da se svadjaju da se dele i teraju inat ! Ovo je samo kazna od Boga, da se dovedemo u red i da krenemo da menjamo svet oko nas A vi koji lupati minuse, preporucjem vam da udarite prvo jedan sebi
Sreda 26.06.2013. 10:06
Ovi sad su i bice do vijeka najveci izdajnici Srbskog naroda.!!!!!!!!
Sreda 26.06.2013. 11:08
Na zalost SRPSKI Narod nema sta da radi,jer sve te izdajice koje polako prodaju nasu Zemlju su vec odavno rasprodale Nase Firme,ljudima iz njihovih Stranaka a svi su nastali iz jedne Komunisticke partije. A ti njohovi su polako pozatvarali Nase Firme i na njihovim mestima izgradili Poslovno Stambene objekte.(Vecina) To nase je od Komunistickog Narodno Ma prodace ova Bagra jos mnogo nase Zemlje,nije pitanje hoce li,vec Kada ce. A Danasnji Srbin razmislja:"Ma samo da ne dodje do nas"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online