Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 16.01.2019.
14:31
N1 A

Teodorović: Ubistvo Olivera Ivanovića ne može da padne u zaborav

Slučajevi kao što je ubistvo Olivera Ivanovića ne mogu da padnu u zaborav, ali mogu da budu tema permanentnih rasprava bez nekakvog pravosudnog okončanja. To nije fer pre svega prema porodici, ali ni prema javnosti, pre svega na severu Kosova, rekao je Miloš Teodorović, glavni i odgovorni urednik u beogradskom dopisništvu Radija Slobodna Evropa.

youtube.com/N1
Miloš Teodorović

Da bi se rešili ovakvi slučajevi potrebno je da postoji jaka politička volja, ali ona ne postoji ni za rešavanje drugih pitanja koje proizilaze iz situacije na severu Kosova, pa je malo naivno očekivati brza rešenja u istrazi o ubistvu Olivera Ivanovića, kazao je on.

- Nemamo odgovore ni na pitanja o svemu onome što je prethodilo ubistvu Ivanovića, kao što su kampanje u kojima je on najtežim rečima targetiran, niti na pitanje zašto se u slučaju išlo tako daleko - dodao je Teodorović.

A kada dobijete odgovor na to pitanje, kaže on, onda treba da postavljate dalje pitanja o stvarima koja su se ticala njegove bezbednosti.

Teodorović je ocenio da ubistvo Ivanovića bilo je jaka poruka ne samo onima koji igraju političke

uloge ovde, i u Srbiji i na Kosovu, već i za administraciju u Briselu, koja posreduje u dijalogu Beograda i Prištine.

- Desi se nešto do te mere šokantno, čitav sistem komunikacije je time urušen.. a najozbiljnije je da je prošla jedna godina od ubistva, i godinu dana od zastrašivanja javnosti na Kosovu. Oni žive u uslovima permantnog straha - kazao je.

Efekat koji je to ubistvo napravio, dodaje, jeste zastrašivanje ljudi na severu Kosova i poruka da politički agnažman nije bezbedan.

Govoreći o današnjem skupu koji se održava povodom godišnjice od ubistva Ivanovića, Teodorović je ocenio da bi on trebalo bi da bude pritisak na vlast.

- Opozicija sve radi sa pozicije pritiska na vlast, a ovaj skup ima do sada najkonkretniji zahtev, od svega što rade. Ali nedostaje da se kaže šta se to očekuje - kazao je.

Ta tragedija, naveo je, postaje element političke borbe.

Teodorović je ocenio, nakon istupa predsednika Vučića o sudiji Miodragu Majiću, da je to "to što se Vučić ili bilo koji državni službenik usudio da na taj način govori o pravosuđu je pritisak na pravosuđe".

- Nedopustiva je atmosfrera koja se videla na nizu slučajeva. Pravosuđe mora biti samostalno i komforno u svom radu. Ovakvi slučajevi pokazuju da su predstavnici vlasti skloni pritiscima, i za to imaju zlatni primer sa vrha države, od strane predsednika - naveo je on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online