Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.06.2013.
01:42
N. Jokić A

GMO hrana (2): Ubice i Gejts u službi Montesita

Američki novinar Džeremi Skahil, autor svetskog bestselera "Tajne operacije Blekvotera", objavio je u septembru 2010. u listu "The Nation" po mnogo čemu zastrašujuću vest koja glasi: Monsanto svetski lider u proizvodnji genetski modifikovane hrane kupio je kompaniju "Blekvoter", svetskog lidera za usluge privatne špijunaže i iznajmljivanja i obuke plaćeničke vojske, toliko ozloglašene da je morala da promeni ime u "Dže Services" (lat.). Ime je promenila 2009. godine posle brojnih izveštaja o masakrima civila koje su njeni pripadnici počinili u Iraku.

Skladište na Arktiku: Banka semena ugrađena u planinu u Svalbardu
 

Skahil navodi dokumenta i izjave koje potvrđuju da brojni profesionalni vojnici i bivši visoki oficiri CIA rade za "Blekvoter" ili za preduzeća koje je ta firma otvorila pod novim imenom kako bi skrenula pažnju sa svoje loše reputacije. Među klijentima Erika Prinsa, vlasnika i osnivača "Blekvotera" nalaze se "Čevron" i finansijski giganti kao što su "Barklejs" i Dojče bank. Poslove vodi preko dve firme "Total intelidžens solušn" i "Terorizm riserč centar". Lepeza usluga je široka - od informisanja i špijunaže preko infiltracije i političkog lobinga do paravojne obuke, jer "Blekvoter" poseduje svoju vojsku, mornaricu i avijaciju kao i obaveštajnu službu.


Kofer Blak, jedan od bivših direktora CIA koji je prešao u "Blekvoter", uspostavio je kontakt sa Monsantom 2008. godine kako bi sklopio ugovor o špijuniranju i ubacivanju svojih obaveštajaca u redove organizacija koja se bore protiv GMO i sličnih prljavih poslova.

Pola miliona akcija Monsanta: Bil Gejts

Skahil poseduje mejlove Kofera Blaka koji potvrđuju da je firma "Total intelidžens" postala obaveštajna služba Monsanta. U isto vreme kada je objavljeno da je Monsanto kupio "Blekvoter", pojavila se informacija da je Fondacija Bil i Melinda Gejts kupila pola miliona akcija Monsanta u vrednosti od oko 23 miliona dolara.

Ovim je napravljen savez najvećih monopolista u istoriji industrijske ere: Bil Gejts kontroliše 90 odsto tržišta informatike, a Monsanto 90 odsto svetskog tržišta genetski modifikovanog semenja. Ovakva koncentracija monopola u potpunoj je suprotnosti sa zvaničnom retorikom liberalne ekonomije o slobodnoj konkurenciji.

Monsanto je više puta osuđivan zbog falsifikata i lažne propagande kao što je ona da njihov herbicid "Roundap" nije otrovan iako je reč o najgorem otrovu koji međutim, zbog genetske modifikacije, ne uništava kukuruz iako ga biljka "upija" prilikom tretmana.

Od špijunaže do ubijanja: "Blekvoter" poseduje svoju vojsku
 



Vilijem Engdal u knjizi "Seme uništenja" objašnjava da nije slučajno što je Gejts postao glavni deoničar Monsantoa. On kaže da je Gejtsova Banka semena jedan od najbizarnijih i najalrmantnijih razvojnih projekata koji se odnose na modifikovano i nemodifikovano semenje. Gejts je autor projekta planetarne Banke semena, ugrađene u planinu u Svalbardu unutar udaljenog Arktičkog kruga.

Projekat skladišta za čuvanje semena je prvenstveno finansirala Rokfelerova fondacija i Fondacija Bila i Melinde Gejts i zvanično je otvorena februara 2008. Do danas je u toj Banci pohranjeno preko 20 miliona uzoraka semena, što je približno jedna trećina najvažnijih svetskih sorti prehrambenih useva. Iako govore o brizi za čovečanstvo koje treba da spasu od gladi, Engdal smatra da je organizovanje gladi ključno oružje obe fondacije koje su, po njemu, osvedočeni zagovornici smanjenja stanovništva na planeti i rasne teorije - eugenike.
 

Seme zla u 29 država sveta
Gajenje genetski modifikovanih prehrambenih biljaka dozvoljeno je u 29 država sveta. Ukupna površina, zasejana pretežno sojom, kukuruzom, pamukom i uljanom repicom, iznosi oko 160 miliona hektara od čega se tri četvrtine nalazi na teritorijama SAD (43odsto), Brazila (19 odsto) i Argentine (15 odsto). Najstrože zakonodavstvo kojim se u EU potpuno zabranjuje gajenje modifikovanih biljaka imaju Bugarska i Austrija. Sve članice Svetske trgovinske organizacije moraju da dozvole promet GMO, ali ne i uzgajanje. Samo Srbija, Benin i Zambija imaju potpunu zabranu svih vidova uzgajanja i prometa GMO.


Pre GMO proizvodili bojni otrov
Zvanično firma Monsanto je preduzeće za biljnu biotehnologiju koje je 1901. godine osnovao Džon Frensis Kini. Preduzeće je dobilo ime po njegovoj ženi Olgi Mendez Monsanto. Monsanto je poznat kao prozvođač bojnih otrova i zlogalnog narandžastog gasa koji je američka vojska upotrebljavala u Vijetnamu sa strašnim posledicama po zdravlje tamošnjeg stanovništva ali i američkih vojnika.

K  R  A  J

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online