Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 25.01.2013.
12:03
B. Đokić, V. Tasić - Vesti A

Prostitucija na estradi (1): Prodaju se i žene i muškarci!

Godinama se u javnosti govori o elitnoj prostituciji u Srbiji, u koju su uključene pevačice, starlete, manekenke, voditeljke i glumice. Na estradi ovo nije nikakva tajna i tačno se zna ko, šta i za koliko novca radi, kome je pevanje samo paravan i način da podigne sebi cenu na tržištu najstarijeg zanata. Još se prepričavaju reči jedne poznate voditeljke koja je svojevremeno rekla: "Kad mi se hoće - hoće, kad mi se neće - 500 evra". Kako su reporteri "Vesti" saznali istražujući ovu temu i razgovarajući sa policajcima ova pojava je veoma raširena.

Izvori "Vesti" u policiji kažu da su prisluškujući kriminalce nailazili na poznate dame koje se bave najstarijim zanatom
 

- Radeći na slučajevima suzbijanja prostitucije naišli smo na dosta u javnosti relativno poznatih osoba koje se bave ovim poslom ili koriste usluge prostitutki, ali o imenima ne možemo da govorimo. Obično se dešava da menadžeri pevačica u usponu dođu u neki lokal i posreduju u prostituciji, odnosno nude usluge svoje "štićenice" prijateljima ili poznanicima za po nekoliko stotina evra - kažu sagovornici "Vesti" iz beogradske policije.


Tako jedna od poznatijih starleta koja je već duže vreme prisutna na estradi, inače poznata po provokativnim fotografijama i oštrom jeziku, svoje seksualne usluge isključivo preko poznanika i preporuke naplaćuje od 300 do 500 evra.
 

Kriminalci vole pevačice

Većina estradnih "umetnica" koje se bave prostitucijom, ulaze u veze sa kriminalcima, koji imaju najviše novca i vole da ga troše na ovu zabavu. Ono što ne znaju, jeste da je dobar deo tih kriminalaca pod "merama" zbog svojih aktivnosti sa druge strane zakona.
- Tako je poznata pevačica i igračica bila u vezi sa jednim od najpoznatijih srpskih kriminalaca. Kada je zatrudnela sa njim, pozvala ga je jednom prilikom i pitala šta da rade. On joj je "šmekerski" odbrusio... "to je tvoj problem, ti ga reši", posle čega je abortirala - saznaju reporteri "Vesti" u policiji.

- Ona je je, kao i većina osoba sa estrade koje se bave ovim poslom, u šemi sa kriminalcima, pošto oni najviše i troše novac na ovakvu zabavu. Sa jednim osrednjim kriminalcem bila je u vezi, koga smo u to vreme prisluškivali zbog raznih krivičnih dela. On se hvalio prijateljima kako je u šemi sa ovom starletom, a kada mu nisu poverovali, pozvao je telefonom. Rekao joj je da želi uskoro da se vide, da mu nedostaje, a onda su detaljno počeli da opisuje šta su sve radili i šta bi voleli da rade u seksu kad se vide. To su sve slušali njegovi prijatelji - otkriva izvor "Vesti".


Tokom višedecenijeske estradne karijere Dragan Pantić Smederevac se naslušao svega i svačega, a kako kaže, to nije ništa novo.


- U borbi za popularnošću i boljim životom, na estradi se sredstva ne biraju. Prostitucije ima koliko hoćeš! Kreveti su uvek bili oprobano mesto na kojem se može obezbediti prosperitet. Nije to nikakav novi izum - bilo je toga i ranije. Samo, nisu žene na estradi jedine koje su spremne na sve. Ima na estradi i muškaraca koji se bave prostitucijom. Ne samo da lako ležu sa ženama koje im mogu pomoći u karijeri ili platiti, već im nije problem da legnu ni sa muškarcima - kaže Smederevac, dok Vanesa Šokčić ističe da prostitucije ima i u drugim profesijama.


- Kao i u svim ostalim profesijama, tako i na estradi ima onih koji se bave tom rabotom. Da li je to nelegalna ili legalna prostitucija, elitna ili manje glamurozna, nije ni važno, svi znaju o čemu se radi. To je pitanje morala, a ima osoba koje su spremne na mnogo toga zarad para, ploče, neke koristi. Toga je bilo i ranije, samo su se "baje" obično nazivale "sponzorima projekta". Meni tako nešto nikada nije nuđeno, jer zna se dok maca ne mrdne guzom i ne digne rep, mačori ne naskaču na nju - kaže Vanesa.
 

Ne pričam o nečemu što ne znam

- Nisam imala takvih iskustava, nisam se susretala sa tim, a ni meni nije bila ponuđena nekakva nepristojna ponuda, sa ekstra profitom. Ne bih da pričam o nečemu što ne znam. Sa kolegama sam u super odnosima i nikada nismo pričali da je iko od njih imao slična iskustvo ili je prisustvovao tome - kaže pevačica Nataša Đorđević.

Sutra - Prostitucija na estradi (2): Vreli vikend u Budimpešti

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online