Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 27.09.2012.
12:01
D. Dekić - Vesti A

Dulić oca častio milionima evra?

Tek što je bivši ministar životne sredine i Oliver Dulić demantovao brojne medijske napise o sumnjivim poslovima, a premijer i ministar policije Ivica Dačić saopštio da je ipak pod istragom, juče je isplivala u javnost nova afera.

Ne veruje da će biti uhapšen: Oliver Dulić
 

Antikoruptivni sajt Pištaljka obelodanio podatke o dilu poslovne porodice Dulić. Ovoga puta da je preduzeće DG Company d.o.o. čiji je vlasnik Dulićev otac, a direktor brat, u avgustu 2010. dobilo posao sanacije deponije u Subotici vrednosti 47 miliona dinara.

Pročitajte još:

* Dulić pod istragom

* Oliver Dulić: Politički proces protiv mene

Istraživači tog antikorupcijskog portala 15 meseci nisu uspeli da saznaju pod kojim uslovima je tender sproveden jer Javno komunalno preduzeće Čistoća i zelenilo iz Subotice krši zakon i odbija da dostavi tražene informacije. Rukovodstvo preduzeća skoro mesec dana ignoriše nalog poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića kojim je naloženo da se saradniku Pištaljke dostavi tenderska dokumentacija i ugovor sa firmom Dulića.

Slovenačke veze bivšeg ministra su u javnost izletele pre više meseci kad se čulo da postoje sumnje kako je bez tendera firmi Nuba invest omogućio posao postavljanja optičkih kablova. Ugradnjom tih kablova ova firma dobija mogućnost da iznajmljuje mrežu internet provajderima i mobilnim operaterima, a operateri bi morali da koriste njihove usluge ako žele najbrži protok interneta. Tada se čulo i da se ovim poslom sa slovenačkim preduzećem u vlasništvu kontroverznog biznismena bavi i tamošnje tužilaštvo.

Mala firma za velike poslove

Logo preduzeća "Nuba"

Preduzeće Nuba invest je 2009. godine kao novoosnovana firma sa jednim zaposlenim i osnivačkim ulogom od 3.000 evra koja se nikad nije bavila telekomunikacijama posao dobila bez tendera i bez licence Ratela.

Tako biznis od desetina miliona evra izmiče velikim operaterima. Beogradski mediji pišu da je Nuba invest preduzeće u Srbiji registrovao 10. aprila 2009, nekoliko meseci pre dobijanja prve lokacijske dozvole za posao sa optičkim kablovima.


Dulić se proteklih dana branio i od prozivki za trošenje pola miliona evra iz državnog budžeta za kampanju Očistimo Srbiju. On je priznao da je po nalogu iz vrha bivše vlasti njegovo ministarstvo dalo novac porodici proslavljenog tenisera Novaka Đokovića, posredstvom bilborda Očistimo Srbiju tokom teniskog turnira Srbija open 2009. i 2010. godine. On je gostujući u Utisku nedelje TV B92 na pitanje ima li problem s tim šta bi moglo da mu se desi da je ove nedelje ovde, a već prekosutra u zatvoru, rekao kako misli da to ne ide tako.


- Za tako nešto moraju da postoje čvrsti dokazi. Ne mogu da verujem da je tako nešto moguće u 21. veku u zemlji koja je na pragu da uđe u EU - kazao je i dodao da ne veruje u mogućnost da protivnička struja iz DS, naručuje tekstove protiv njega.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.09.2012. 12:51
samo sto nije uhapsen. cela familija je pod istragom a ovaj idiot posebno.
Četvrtak 27.09.2012. 12:05
"Ne veruje da će biti uhapšen: Oliver Dulić" Полако и ја губим наду !
Četvrtak 27.09.2012. 12:13
Miki jel ti trebaju jos neka objasnjenja ko i kako su nesto pokrali...!? Ako je ovaj nepismeni imao toliko smelosti "po zakonu" da se koristi korupcijom i manipulisanjem javnog polozaja onda zamisli sta su drugi pismeni mogli da pokradu i cime su se koristili.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online