Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 02.03.2017.
09:14
Blic A

Vučić ćuti, Srbija se pita: Ko će biti premijer?

Uporedo sa predsedničkom kampanjom lider SNS Aleksandar Vučić moraće da prelomi ko će ga naslediti u Nemanjinoj 11.

Tanjug
Svi se nadaju: Aleksandar Vučić sa potencijalnim zamenicima - Ivicom Dačičem i Zoranom Mihajlović

Prema nezvaničnim navodima, još nije rešena dilema da li budući premijer treba da bude stranačka ili nestranačka ličnost. Ukoliko se Vučić odluči za nestranačku ličnost, vaganje neće dugo trajati, navodi "Blic" pozivajući se na izvore iz vladajuće partije.

- Ako se bude išlo na nestranačku ličnost, najviše šansi za premijersku poziciju ima sadašnja ministarka Ana Brnabić. Njoj u prilog ide činjenica da bi oko nje bilo najmanje sporenja po kuloarima i u vrhu stranke jer najmanje smeta i ne ugrožava visoke funkcionere SNS. Sa trenutno manje šansi pominje se i ministar Dušan Vujović - kaže za "Blic" izvor iz SNS.

List ističe da,dok bi visoki funkcioneri SNS osim sebe kao izbora najlakše progutali Brnabićevu, najviše problema sa takvim mogućim ishodom ima ministarka Zorana Mihajlović. Izvor lista navodi da se Mihajlovićeva ovih dana ne libi da komentariše takav mogući izbor.

- Stvari stoje tako da Mihajlovićeva, iako je često napadala Ivicu Dačića i Tomislava Nikolića, radije bi da oni budu premijeri nego Ana Brnabić - ističe sagovornik.

List podseća da je doskora najviđeniji za budućeg premijera bio Ivica Dačić. Ova pozicija nije mu i konkretno obećana, ali je na relaciji SNS - SPS bilo reči o tome. Od najizglednijeg rešenja pre oko mjesec dana, sada su veće šanse da će Dačiću na kraju ipak biti ponuđena još dva ministarstva umesto premijerske pozicije.

- Na odluku da koalicioni partner bude premijer uticaće i angažman njegovih ljudi u predsedničkoj kampanji i broj glasova koji dođe sa te strane. Iako je trenutno izvesnije da dobije još dva ministarstva, niko ozbiljan ne isključuje da na kraju, kada se zatvori krug, opet ispliva Dačić - kaže izvor "Blica".

U Vladi ali i SNS poslednjih dana se pominju još dva naprednjaka koji bi se u drugom deljenju karata mogli naći na čelu Vlade - bivši ministar Nikola Selaković i sadašnji gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

I dok traje licitacija imenima, tek poneko bojažljivo pomene funkcionera koga, za razliku od ranijeg perioda, nekoliko poslednjih dana i nema u javnosti - Tomislava Nikolića. Tražio je premijersku funkciju umesto SNS kandidata na predsedničkim izborima. Nezvanični navod i oko njegovog daljeg angažmana idu iz krajnosti u krajnost. Prema jednoj verziji već je dogovoreno da bude premijer, prema drugoj verziji to nije slučaj. Činjenica je da će neku funkciju zasigurno imati. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online