Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 28.10.2013.
21:02
Srna A

"Brisel da stisne Prištinu oko izbornog materijala"

Kandidat za gradonačelnika severnog dela Kosovske Mitrovice ispred Građanske inicijative Srpska Krstimir Pantić očekuje da međunarodna zajednica i Brisel do kraja sedmice izvrše pritisak na Prištinu da sa izbornog materijala uklone obeležja Kosova kao republike.

Krstimir Pantić, kandidat za gradonačelnika severnog dela Kosovske Mitrovice
 


"Ukoliko na biračkim mestima bude bilo kakvo obeležje te republike, niko od Srba neće izaći na birališta, a mogući su i ekscesi", rekao je Panić za Televiziju "Pink", povodom lokalnih izbora na Kosovu zakazanih za 3. novembar.

Pročitajte sve o izborima na Kosovu OVDE

On je naveo da Srbi sa Kosova insistiraju da Vlada Srbije u Briselu interveniše da bi se dobili statusno neutralni izborni materijali, ocenivši da je međunarodna zajednica popustljiva prema Prištini, koja pokušava da izbegne sprovođenje gotovo svih sporazuma iz Brisela.

Funkcioneri utiču na zaposlene da ne glasaju

Broj Srba koji će izaći na lokalne izbore na Kosovu ne povećava se zbog toga što Vlada Srbije nije smenila funkcionere koji se protive učešću na tim izborima, izjavio je Krstimir Pantić. "Svi direktori javnih preduzeća i ustanova koji su otvoreno za bojkot i dalje su na svojim položajima, utiču na zaposlene i zbog toga se broj ljudi koji bi trebalo da glasaju ne povećava", rekao je Pantić
gostujući na televiziji B92.

"Krajnje je vreme da prestanemo da govorimo diplomatskim rečnikom i da javno upozorimo Brisel da ovakvo ponašanje više nije dozvoljeno i da mi to više ne možemo da tolerišemo", rekao je Pantić.


Prema njegovim rečima, ako izborni materijal bude takav da govori o tome da je Kosovo nezavisna država, onda Vlada Srbije treba da razmisli da li da pozove Srbe da izađu na izbore.


Pantić je istakao da je, prema dogovoru iz Brisela, trebalo da izbori budu fer i demokratski i da postoji samo logo centralne izborne komisije Kosova bez grba Kosovo i natpisa Republika Kosovo.


On je rekao da Priština čini sve da Srbi ne izađu na izbore, i naglasio da za više od 250.000 Srba nije omogućeno da glasaju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.10.2013. 21:18
ovo mu je bio "argument" malopre, na rts-u... da "veruje" da će brisel da natera šipce da sklone "grb kosova" sa listića kako bi "izbori" bili regularni ????? a još je jači drugi gost - oliver ivanović, koji reče da oni čak ni u tome ne vide problem, jer oni, jednostavno precrtaju taj "grb" i ponašaju se kao da ga nema ???? Pa stvarno da eksplodiraš od muke ????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online