Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 29.12.2011.
12:03
Đ. Barović - Vesti A

Zavađaju Mladića i Karadžića

Splitska "Slobodna Dalmacija", pod oznakom ekskluzivno, objavila je navodne transkripte sa sednice Skupštine Republike Srpske od 12. maja 1992. godine na kojoj, tada postavljeni komandant novostvorene Vojske Republike Srpske, general Ratko Mladić oštro kritikuje politički vrh da šest tačaka koje su trebale da dovedu do stvaranja Republike Srpske, Srbe zapravo vodile u - genocid!

Na meti hrvatskih medija: Radovan Karadžić (levo) i Ratko Mladić
 

"Ne možemo očistiti niti možemo imati rešeto da prosijemo samo da ostanu Srbi ili propadnu Srbi, a ostali da odu. Pa to je ... to neće ... ja ne znam kako će gospodin Krajišnik i gospodin Karadžić objasniti svijetu. To je, ljudi, genocid. Mi moramo da pozovemo svakog čovjeka, koji je čelom poljubio ove prostore i teritoriju države koju hoćemo da napravimo. I njima je mjesto sa nama i pored nas", izjavio je navodno Mladić, a hrvatski i bosanski mediji se već utrkuju u spekulacijama da bi ovo mogao da bude i ključni adut u odbrani Mladića pred Haškim tribunalom.

Advokati i Radovana Karadžića i Ratka Mladića bili su vidno zbunjeni ovim otkrićima "Slobodne Dalmacije".


Generalov advokat Miloš Šaljić kaže da će pogledati pažljivo transkript sa te sednice, ali da mu "čitava priča miriše na glupost".


- Ne znam koja je ideja, ali ako neko misli da će ovako doprineti međusobnom optuživanju Mladića i Karadžića, onda se vara. Oni se neće međusobno napadati - kaže Šaljić.


Goran Petronijević, šef Pravnog tima Radovana Karadžića ocenjuje da je u pitanju još jedna podmetačina Tužilaštva Haškog tribunala.


- Ništa novo. U nedostatku dokaza, najlakše je pokušati posvađati optužene za ista krivična dela, ali od toga neće biti ništa. Karadžić i Mladić neće ratovati u sudnici - kaže kratko Petronijević.
 

Priča o Sarajevu

U drugom delu govora, koji je objavila "Slobodna Dalmacija" Ratko Mladić navodno objašnjava kako će zauzeti Sarajevo.
"Ako hoćemo da prisilimo Muslimane na predaju, oko Sarajeva mora da se načička 300 cijevi kalibra od zolje 40-64 mm do Orkana i rakete P-65. A mi trebamo još ovog momenta u prsten staviti aždajinu glavu Sarajevo i iz njega može da ima izlaza samo onaj koga hoćemo mi pustiti, ali ne svaki od nas nego samo onaj ko je glavni, ko komanduje", izjavio je navodno general Mladić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.12.2011. 12:25
karadzic je izdajica i on se ne moze staviti na isti,sada vec istorijski,nivo sa Djeneralom Ratkom Mladicem!karadzic je vatikanski covjek!Od samog pocetka je radio protiv Srba.Djeneral Ratko Mladic je nas heroj i ponosan sam sto sam bio njegov vojnik!!!Svako dobro nasem Djeneralu,ziv bio jos dugo godina,a karadzicu zelim da sto prije pocne djelovati vatikanski koktel kojeg je popio 1993!!!
Četvrtak 29.12.2011. 14:20
Уз све недостатке, оба су великани српства, њихови насљедници су нуле.
Četvrtak 29.12.2011. 17:09
Живели Српски хероји, Ратко и Радован.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online