Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.12.2017.
00:58
Z. Mirković - Vesti A

Kosovski Albanac osuđen u Beču: Pucao u devojku, dobio šest godina

Kosovski Albanac (45) osuđen je pred bečkim sudom na šest godina zatvora zato što je 19. februara 1997. godine u kafiću, zbog neuzvraćene ljubavi, teško ranio konobaricu hicima iz pištolja.

pixabay.com
 

Porota je smatrala da u ovom slučaju nije reč o pokušaju ubistva, a Kosovar je osuđen zbog nanošenja teških povreda sa trajnim posledicama. Za ovo delo predviđena je kazna do 10 godina robije, ali je odlučeno da kosovski Albanac dobije šest godina jer je uzeto u obzir da ranije nije osuđivan, kao i da dve decenije posle tog događaja nije počinio nijedan prestup.

Pobegao na Kosovo

Nakon ranjavanja kelnerice, kosovski Albanac je iz Beča pobegao na Kosovo. Tamo je zasnovao novu porodicu i dobio petoro dece. Policija mu je ušla u trag posle dve decenije i početkom 2017. godine je uhapšen na osnovu austrijske poternice.

Tokom suđenja je utvrđeno da se kosovski Albanac u Beču zaljubio u konobaricu u kafiću koji su posećivali uglavnom gosti poreklom sa prostora bivše Jugoslavije, a u romansi ga nije sprečavala ni činjenica da je već tada bio oženjen. Konobarica je, pak, tokom suđenja ispričala da nije znala čak ni ime Kosovara i da je prihvatala pažnju kojom ju je on obasipao, kao i njegove finansijske poklone.

- Istina je i da smo dvaput, posle žurki, spavali, ali više od toga nije bilo i jasno sam mu to rekla - ispričala je konobarica tokom suđenja.

Kosovski Albanac očigledno to nije želeo da prihvati, pa je došao u kafić kada su u njemu bila samo dva gosta i rekao kelnerici: "Danas ideš sa mnom." Ona je to odbila, a onda je Kosovar izvadio pištolj i počeo da puca.

Na suđenju je tvrdio da je želeo samo da uplaši devojku zato što ga je uvredila i da je hteo samo lakše da je povredi. Zato je, navodno, ciljao njenu ruku, ali je bio nervozan, pa je metak konobarici smrskao lakat!

- Albanac sa Kosova je ispalio i drugi metak, ali je na suđenju tvrdio da se to dogodilo slučajno i samo zato što je pao prilikom pokušaja da se popne na šank, pa je nehotice povukao oroz. Tim metkom je ženu pogodio u stomak - preneli su austrijski mediji reči izvora iz pravosuđa.

Nakon što je ranio devojku, Kosovar je izneo kelnericu do kola i odvezao je do njegovog stana. Na intervenciju svog oca, Kosovar je izbacio devojku iz stana i izneo je u hodnik zgrade, a odatle je teško ranjena žena uspela da se odvuče do susednog stana i pozove pomoć.

- Nakon što je komšija pozvao Hitnu pomoć, devojka je prevezena u bolnicu gde je operisana i lekari su uspeli da joj spasu život. Zbog povreda stomaka kelnerica je imala čak osam operacija i od tada ima zdravstvenih problema - preneli su mediji reči istog sagovornika.

Uskratio za obeštećenje

Osim zatvorske kazne, Albanac mora da plati kelnerici obeštećenje u visini od oko 45.000 evra. Iako je on prihvatio ovu kaznu, posle suđenja je njegov advokat kelnerici predao svega 3.000 evra uz napomenu da porodica trenutno ne može više da isplati.

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online