Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 14.02.2017.
18:01
E. V. A

Iskasapio oca i maćehu

Austrijanac srpskog porekla Milan Antonić (36) ubio je u subotu kasno uveče maćehu Đufu (52) i oca Cvetina (55), a suprugu Natašu (38) teško povredio u mestu Dojč Vagram, nadomak Beča. Nožem je prvo usmrtio maćehu i oca, a potom je zadao više uboda supruzi, saopštila je policija.

A. Čukić
Jeziva tragedija potresla Austriju (Foto: Ilustracija)

Milan, koji živi u desetak kilometara udaljenom mestu Grosengersdorf, sa suprugom i 11-godišnjim sinom bio je u poseti roditeljima, kada je tokom noći nasrnuo na njih, a potom i suprugu, koju je povredio u predelu stomaka i trupa.

Supruga je prebačena u bolnicu sa teškim povredama, ali su lekari uspeli da stabilizuju njeno stanje.

Sin je bio svedok krvavog pira, kazao je portparol policije Donje Austrije Markus Hajndl, on je naveo da je Milan čak i sinu pretio da će ga ubiti, ali je mališan uspeo da se oslobodi i pobegne.

Kada je policija došla na mesto zločina Milan je pobegao kroz prozor s nožem u ruci, a posle pucnja upozorenja, kojim su policajci pokušali da ga zaustave, Milan se predao bacivši nož.
Milanov sin, koji je ostao nepovređen, zajedno sa 14-godišnjim maćehinim sinom je pozvao policiju.

Dva dečaka su se, za vreme zločina, nalazili u drugoj prostoriji, kazao je Hajndl.

Motiv zločina za sada nije jasan, a prvo saslušanje nije dalo nikakve rezultate koji bi vodili ka razrešenju.

Za sada nije poznato da li je u skorije vreme bilo svađa u porodici, a ne isključuje se ni psihičko oboljenje osumnjičenog. Portparol tužilaštva u Kornojburgu Fridrih Kel saopštio je juče da je naložen istražni pritvor, kao i obdukcija ubijenih.

Uz to psihijatrijski veštak treba da utvrdi da li je Milan u vreme zločina bio uračunljiv.
Milan je ranije bio pritvaran, ali se ne navodi zašto i važio je za resocijalizovanog bivšeg zatvorenika.

Kako "Vesti" saznaju od poznanika ubijenih, Milan je već ranije tukao oca. On je pre par godina pretukao oca i polomio mu rebra, zbog čega je morao da se leči duže u bolnici.

Milan je imao napade agresije, ali je porodicu bilo sramota da to prizna i da ga leče.
To je porodicu rodom iz sela Draginje kod Šapca sada koštalo života.

Komšije šokirane

Porodica Antonić u Austriji živi više decenija. Cvetin je bio prodavac automobila za kojeg svi imaju samo lepe reči.
Dragiša T, zet ubijenog Cvetina, kaže da ne može da shvati šta se zbilo u Milanovoj glavi i zašto je došlo do ovog zločina.
Komšija ubijenih, Austrijanac Vili N, kaže da je šokiran, jer je poznavao porodicu koja je uvek bila prijatna prema svima.
Milanove komšije takođe nisu mogle da veruju da je u stanju da pobije porodicu, iako se prethodnih dana, kako tvrde, ponašao čudno.
- Ranije je policija češće bila ovde, a u poslednje vreme nije dolazila - navode njegove komšije.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.02.2017. 19:49
kad je Srbin onda pisete ime i prezime a kad je neki shiptar i ini onda je"drzavljanin" Srbije sve vam jebbem pospisku volovi-govvna ste postali od novina,pravi zapadni duppelizci fuj
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online