Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 16.12.2017.
22:29
blic.rs A

Uhapšen makro u Novom Sadu: Tražio devojke za masažu, pa ih terao na prostituciju

Novosadska policija uhapsila je posle višemesečnog rada Sašu R. (46) iz Novog Sada pod sumnjom da je trgovao ljudima, tačnije podvodio devojke. On je, kako se sumnja, bio makro dvema devojkama koje je vrbovao i primorao da se bave prostitucijom.

pixabay.com
Devojke ucenjivao kako bi se bavile prostitucijom, a zaradu davale njemu (Foto: Ilustracija)

Saša je prvo dao oglas u kome je tražio maserke, a kada su se dve Novosađanke javile, iskoristio je njihovo loše materijalno stanje i vrbovao ih je. Te dve devojke terao je da se prostituišu, pa da novac koji od toga zarade predaju njemu ili podele.

- Prostitucija se odvijala u njegovom stanu, a zaradu su delili. Jednu od dve devojke je primorao da se bavi tim poslom preteći joj nepostojećim dugom - prenosi "Blic" izjavu neimenovanog izvora.

Na oglas za maserke koji je makro Saša dao javila se i jedna devojka iz Beograda, ali nju nije uspeo da natera da se priključi njegovom biznisu prostituisanja.

Kako piše list, Saša R. je povratnik u ovom poslu i već je optuživan za trgovinu ljudima.

Protiv njega se pred novosadskim Višim sudom već vodi proces za isto delo, a poslednje ročište trebalo je da bude održano pre samo dva dana.

On je očigledno bio vešt u svom poslu pošto komšije iz starijih šestospratnica u Ulici Omladinskog pokreta, koja se nalazi kod Železničkog parka, nisu znale za njegov biznis.

- Mislim da znam ko je po liku, ali nismo imali pojma o prostituciji. Znate, Pariske komune i okolina nisu baš najmirniji kraj - kaže jedna komšinica.

Druge komšije iz ulaza u kom se odvijala prostitucija navode da nisu ni videli policiju koja ga je hapsila, ali ni devojke koje su radile.

- Kroz zgradu prođe mnogo ljudi. Ne možemo mi da znamo ko je došao zbog tih stvari - napominje druga komšinica.

Kako je saopštio MUP, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju višeg javnog tužioca, kome će uz krivičnu prijavu biti odveden na saslušanje.

Uhapšenom, prema otpužnici podignutoj ove godine, za prošlu trgovinu ljudima preti kazna od najmanje pet godina zatvora, a u zavisnosti kako ovo delo bude okvalifikovano i ako bude osuđen, mogao bi da se nađe iza rešetaka na još dodatnih od tri do 12 godina.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online