Subota 16.12.2017.
22:29
blic.rs

Uhapšen makro u Novom Sadu: Tražio devojke za masažu, pa ih terao na prostituciju

pixabay.com
Devojke ucenjivao kako bi se bavile prostitucijom, a zaradu davale njemu (Foto: Ilustracija)

Saša je prvo dao oglas u kome je tražio maserke, a kada su se dve Novosađanke javile, iskoristio je njihovo loše materijalno stanje i vrbovao ih je. Te dve devojke terao je da se prostituišu, pa da novac koji od toga zarade predaju njemu ili podele.

- Prostitucija se odvijala u njegovom stanu, a zaradu su delili. Jednu od dve devojke je primorao da se bavi tim poslom preteći joj nepostojećim dugom - prenosi "Blic" izjavu neimenovanog izvora.

Na oglas za maserke koji je makro Saša dao javila se i jedna devojka iz Beograda, ali nju nije uspeo da natera da se priključi njegovom biznisu prostituisanja.

Kako piše list, Saša R. je povratnik u ovom poslu i već je optuživan za trgovinu ljudima.

Protiv njega se pred novosadskim Višim sudom već vodi proces za isto delo, a poslednje ročište trebalo je da bude održano pre samo dva dana.

On je očigledno bio vešt u svom poslu pošto komšije iz starijih šestospratnica u Ulici Omladinskog pokreta, koja se nalazi kod Železničkog parka, nisu znale za njegov biznis.

- Mislim da znam ko je po liku, ali nismo imali pojma o prostituciji. Znate, Pariske komune i okolina nisu baš najmirniji kraj - kaže jedna komšinica.

Druge komšije iz ulaza u kom se odvijala prostitucija navode da nisu ni videli policiju koja ga je hapsila, ali ni devojke koje su radile.

- Kroz zgradu prođe mnogo ljudi. Ne možemo mi da znamo ko je došao zbog tih stvari - napominje druga komšinica.

Kako je saopštio MUP, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju višeg javnog tužioca, kome će uz krivičnu prijavu biti odveden na saslušanje.

Uhapšenom, prema otpužnici podignutoj ove godine, za prošlu trgovinu ljudima preti kazna od najmanje pet godina zatvora, a u zavisnosti kako ovo delo bude okvalifikovano i ako bude osuđen, mogao bi da se nađe iza rešetaka na još dodatnih od tri do 12 godina.

2024 © - Vesti online