Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.10.2017.
13:13
Vestionline A

Svedoku priznala ubistvo Pajića

Na suđenju ženama optuženim za ubistvo tinejdžera Arona Pajića (18) iz Perta, poslednjeg dana prošle nedelje svedočio je kolega jedne od njih, Džeme Lajli, koji je kazao da mu je ona priznala da je ubica.

youtube.com/24h Tin tức
Trudi Lenon i Džema Lajli

Metju Strej, koji je sa optuženom radio noćnu smenu u Vulvortsu, rekao je da mu je Lajlijeva kazala kako ima "uzbudljivu tajnu" - da je ubila nekoga i onda mu pokazala fotografiju žrtve, kao i crtež tetovaže koji je htela na sebi da napravi kao sećanje na zločin, rečeno je pred Vrhovnim sudom Zapadne Australije.

Svedok je opisao kako se na posao vratio s odmora 18. juna prošle godine i Lajlijeva mu je tada prišla i rekla: "Učinila sam to".

Kupile hlorovodoniču kiselinu

Tužilac Džejms Mektagart izneo je da su dve žene kupile 100 litara hlorovodonične kiseline, što je bilo deo plana da se telo ubijenog uništi.

- Izgledalo je kao uzbudljiva tajna koju želi da mi saopšti. Upitao sam je: "Učinila šta?", a ona je odgovorila: "Učinila sam to, ubila sam nekoga" i dodala: "Nije išlo po planu. Žica (od garote) je pukla. Morala sam da tražim od Trudi (kooptužena Trudi Lenon) da ga pritisne - bilo je puno krvi."

Poroti je već izneto da su Lenonova i Lajlijeva zajedno ubile Pajića, pošto su ga namamile u njihovu kuću u Oreliji, obećavši mu da će igrati kompjuterske igrice. One su zatim zakopale njegovo telo u bašti iza kuće i pokrile slojem svežeg betona i pločica.

Svedok Strej je naveo da se njeno priznanje nastavilo tokom smene, a Lajlijeva mu je pokazala oglas o nestalim osobama sa Pajićevom slikom. Onda mu je rekla: "Policajci su tako glupi. Traže ženu i čoveka po imenu Danijel. Nikada je neće uhvatiti."

Svedok je zatim naveo da joj je kazao, ako on ode u policiju ona bi mogla da se nađe u nevolji, posle čega mu je optužena navodno odgovorila:

- Ne verujem da ćeš ikome kazati, ali ako to uradiš, imam načina da izađem iz problema.
Nakon razgovora, Lajlijeva mu je poslala niz SMS poruka, uključujući i sledeću: "U redu je, ja sam dobra u izmišljanju priča. Bilo je prilično ubedljivo, zar nije."

Nakon što je Lajlijeva uhapšena i optužena za ubistvo, Strej je otišao u policiju.
Tokom uvodnih reči tužbe i odbrane prošle nedelje, istaknuto je kako će biti izneti dokazi kako su žene odvezle Pajića do svoje kuće, uvele ga unutra i zajedno ga ubile.
Suđenje se nastavlja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online