Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.10.2017.
13:30
Vesti A

"Vesti" u Pertu: Pajića namamile u smrt

Gazdarica Arona Pajića, ubijenog i pokopanog u vrtu kuće u Pertu, kazala je na suđenju za njegovo ubistvo da je izgledao srećan pre nego što se sreo sa ženom po imenu Trudi, zato što je mislio da će videti i svog prijatelja.

printscreen
Aron Pajić

U junu prošle godine, nedelju dana pošto je pokrenuta potraga za Aronom Pajićem (18), njegovo telo nađeno je u plitkom grobu pokrivenom svežim betonom i keramičkim pločicama. Nalazilo se na imanju iza kuće Džeme Viktorije Lajli u naselju Orelija.

Lajli (26) i njena podstanarka Trudi Kler Lenon (43) optužene su za ubistvo tinejdžera, koji je pokazivao znake autizma. Lajlijeva ga pre nikada nije videla, ali ga je Lenonova znala kao prijatelja svog 13-godišnjeg sina Kamerona.

Na suđenju na Vrhovnom sudu Zapadne Australije, svedok Adrijen Reid, koja je izdavala Pajiću sobu u svojoj kući u naselju Vaikiki, rekla je da bi mu pravila da jede i vozila na različita mesta, uključujući TAFE, gde je studirao. Odlazila je s njim i u crkvu.

Branilac: Strahovala za sinove

Kako je u sudnici ranije kazao tužilac Džejms Mektagart, 13-godišnji sin optužene Lenonove bio je vrlo blizak prijatelj sa Pajićem i "zbog nekakvih izopačenih, naopakih" razloga, namamio ga je u kuću.
Branilac Trudi Lenon kazala je da je ona "morala da uradi šta joj se kaže" jer se bojala za svoje sinove, najmlađem je deset, koji su živeli na imanju.
Sudu je takođe rečeno da je 13-godišnji Pajićev prijatelj pomagao pri izlivanju cementa i stavljanju pločica na mesto gde je žrtva pokopana.

Prema njenim rečima, ona je s njim doručkovala ujutro na dan njegove smrti, kada ga je jedna žena pozvala na mobilni telefon i tražila da ga vidi. Rekla je da je mogla da čuje samo delove od onoga što je žena govorila i da mu je rukom mahala da odgovori "ne", kada je pomislila da je čula kako ta žena predlaže da ga pokupi od kuće.

- Počela sam da se pitam ko je to - kazala je gospođa Rejid. - Verujem da je bila Trudi.

Ona ga je odvezla do šoping-centra Rokingem, gde su Lajlijeva i Lenonova snimljene nadzornim kamerama kako prolaze zajedno, dok je Pajić snimljen kako hoda odvojeno. Poslednje reči koje su uputili jedno drugom bilo je: "Bog te blagoslovio", rekla je njegova gazdarica.
Na suđenju je najavljeno saslušanje više od 60 svedoka.

Jecaji u sudnici

Kada su policajci ušli u kuću, morali su silom da uđu u zaključanu, tapetiranu sobu u kojoj je prozor bio pokriven crnom plastikom, a na točkovima kolica iz samoposluživanja nađena je ljudska kosa.
"Ta soba bila je prikladno mesto da se telo Arona Pajića ostavi nekoliko dana, a da deca to ne znaju - kazao je tužilac.
Dok su iznošeni stravični detalji o zločinu, članovi familije ubijenog jecali su u sudnici.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online