Ponedeljak 09.10.2017.
13:13
Vestionline

Svedoku priznala ubistvo Pajića

youtube.com/24h Tin tức
Trudi Lenon i Džema Lajli

Metju Strej, koji je sa optuženom radio noćnu smenu u Vulvortsu, rekao je da mu je Lajlijeva kazala kako ima "uzbudljivu tajnu" - da je ubila nekoga i onda mu pokazala fotografiju žrtve, kao i crtež tetovaže koji je htela na sebi da napravi kao sećanje na zločin, rečeno je pred Vrhovnim sudom Zapadne Australije.

Svedok je opisao kako se na posao vratio s odmora 18. juna prošle godine i Lajlijeva mu je tada prišla i rekla: "Učinila sam to".

Kupile hlorovodoniču kiselinu

Tužilac Džejms Mektagart izneo je da su dve žene kupile 100 litara hlorovodonične kiseline, što je bilo deo plana da se telo ubijenog uništi.

- Izgledalo je kao uzbudljiva tajna koju želi da mi saopšti. Upitao sam je: "Učinila šta?", a ona je odgovorila: "Učinila sam to, ubila sam nekoga" i dodala: "Nije išlo po planu. Žica (od garote) je pukla. Morala sam da tražim od Trudi (kooptužena Trudi Lenon) da ga pritisne - bilo je puno krvi."

Poroti je već izneto da su Lenonova i Lajlijeva zajedno ubile Pajića, pošto su ga namamile u njihovu kuću u Oreliji, obećavši mu da će igrati kompjuterske igrice. One su zatim zakopale njegovo telo u bašti iza kuće i pokrile slojem svežeg betona i pločica.

Svedok Strej je naveo da se njeno priznanje nastavilo tokom smene, a Lajlijeva mu je pokazala oglas o nestalim osobama sa Pajićevom slikom. Onda mu je rekla: "Policajci su tako glupi. Traže ženu i čoveka po imenu Danijel. Nikada je neće uhvatiti."

Svedok je zatim naveo da joj je kazao, ako on ode u policiju ona bi mogla da se nađe u nevolji, posle čega mu je optužena navodno odgovorila:

- Ne verujem da ćeš ikome kazati, ali ako to uradiš, imam načina da izađem iz problema.
Nakon razgovora, Lajlijeva mu je poslala niz SMS poruka, uključujući i sledeću: "U redu je, ja sam dobra u izmišljanju priča. Bilo je prilično ubedljivo, zar nije."

Nakon što je Lajlijeva uhapšena i optužena za ubistvo, Strej je otišao u policiju.
Tokom uvodnih reči tužbe i odbrane prošle nedelje, istaknuto je kako će biti izneti dokazi kako su žene odvezle Pajića do svoje kuće, uvele ga unutra i zajedno ga ubile.
Suđenje se nastavlja.

2024 © - Vesti online