Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.09.2017.
21:22
G. Gligorević - Vesti A

Vek i po Kanade: Jerići simbol poslovnosti

Iako u dubokoj starosti (rođen je 1930. godine u Nijagara Folsu), Đorđe Jerić, jedan od najpoznatijih i najimućnijih Srba u Kanadi, i dalje se sa zadovoljstvom i radošću susreće i druži sa članovima srpske zajednice u Nijagari i regionu. Skroman i smiren, sa istim zadovoljstvom donira za značajne projekte u srpskoj zajednici Nijagare i Kanade i pomaže svoju crkvu, kako je, uostalom, radio sve ove decenije života u Kanadi.

G. Gligorević
Jedan od najčuvenijih Srba: Đorđe Jerić

Brojne su poznate ličnosti iz javnog, političkog, estradnog i umetničkog života iz Srbije i Kanade koje je Đorđe ugostio na svom Skajlon tornju, simbolu celog turističkog regiona ove zemlje i jednom od simbola Kanade koji se nalazi na skoro svakoj razglednici sa Nijagarinih vodopada.
Prošle godine bio je jedan od donatora koji je darivao za uređenje parka i kompleksa oko spomenika našem velikom naučniku Nikoli Tesli na Nijagari.

Dragi gosti

Porodica Jerić uživa veliko poštovanje u srpskoj zajednici i uvek su dragi gosti na manifestacijama, piknicima i sastancima gde god se Srbi druže i rade zajedno.
Jerići su poštovani i u celom regionu Nijagare zbog zasluga za razvoj turizma i za odnos prema poslu i partnerima, pa je i amfiteatar na koledžu u gradiću Niagara on the Lake po njima nazvan Jerić.

- Ostaje na ovaj način zabeleženo srpsko ime na Nijagari, mi ovako podsećamo na nešto što je dobro i značajno. Ovo što se desilo dobra je stvar za Srbe i za grad Nijagaru - rekao je Đorđe tada za "Vesti".

Osim čuvenog Skajlon tornja, Jerić je, takođe, sa porodicom vlasnik i dva hotela od kojih je Holidej In zadržao svoj naziv iako nije u lancu američkih hotela s istim imenom. Naime, porodica Jerić je još 30-ih godina prošlog veka imala porodični biznis i bila je prva koja je upotrebila naziv Holidej In. Đorđe je druga generacija Srba u ovoj zemlji, ali srpski jezik nije zaboravio.

Obrazovao se na Torontskom univerzitetu gde je i diplomirao 1953. godine. Njegovi majka i otac stigli su na severnoamerički kontinent početkom 20. veka u velikom kontigentu tadašnjih emigranata koji su preko okeana dolazili u potragu za boljim životom. Otac Pane je imao izraziti smisao za biznis, pa je u vremenu između dva rata rata kupio motel u blizini Nijagarinih vodopada i tako započeo porodični posao koji je Đorđe proširio i usavršio, a potom ga predao naslednicima.

Najvažnije poglavlje u životu i poslovnom uspehu porodice Jerić bila je kupovina Skajlon tornja 1968. godine, jedne od najpoznatijih turističkih atrakcija sa čijih se visina pruža nezaboravan pogled na Nijagarine vodopade i okolinu. Njegovo vizionarsko razmišljanje u promociji i razvijanju turizma na Nijagari prepoznato je u regionu i dugo godina je bio predsednik turističke organizacije u ovom gradu.

Sutra - Srpkinja postala blago Kvebeka

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online