Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 31.08.2017.
00:44
Ž. Marković - Vesti A

"Vesti" u Švajcarskoj: Dijasporci uživali u šetnjama i grilovanju u prirodi

Naši zemljaci u Švajcarskoj su protekli lep i sunčan vikend iskoristili svako na svoj način: izlaskom u prirodu, poseti baštama, gradskim feštama, vožnji bicikla, grilovanju, šetnji pored reka i jezera. Ovo lepo vreme su iskoristili za opuštanje i rekreaciju, familije Selaković iz Bara kod Požarevca, Rpulović iz Kobišnice i Miulović iz Bukovča kod Negotina, Paunović iz Vlaške kod Ćuprije, Stojnić iz Gradiške sa članovima moto-kluba Tef Farer, Mijajlović iz Kruševca, Giškić iz Požarevca, Peranović iz Vintertura i druge.

Ž. Marković
Članovi SKD-A iz Dibendorfa i njihovi gosti
 

- Porodično smo ovde na gradskoj priredbi, u starom delu Ciriha, i razgledali smo i staru Niderdorf ulicu, osvežili smo se ukusnim sladoledom, taman legao ko kec na desetku po ovoj vrućini - kaže Slađan Selaković rodom iz Bara kod Požarevca.

- Vikendom slobodno vreme koristim za izlazak u moju baštu, to mi je najveće zadovoljstvo i od naporne vožnje autobusom, ovde nađem svoj mir i tišinu - kaže Slavoljub Paunović rodom iz Vlaške kod Ćuprije.

Ž. Marković
Grilovanje pored reke u Urnešu: Aca Rpulović iz Herisaua sa familijom

Familije Rpulović i Miulović iz Herisaua su vikend iskoristili za grilovanje pored reke u Urnešu nadomak Herisaua. A familija Giškić iz Požarevca, bila je na ručku u obližnjoj Austriji u restoranu na brodu.

- Pošto je lep dan, došli smo u našu baštu da spremamo roštilj i da ispečemo malo paprike. Pečena paprika daje ukus svakoj hrani i ima lep miris, a uz to ide i hladno pivce, sve je to povezano i ide jedno s drugim - kaže kroz osmeh Živoslav Mijajlović iz Kruševca.

Ž. Marković
Članovi moto-kluba Tef Farer iz Herbruka

Proveli se i bajkeri

- Obišli smo moto-klub "Harli Dejvidson" iz Kura, oni su slavili 30 godina od postojanja. Nas 130 dočekao je lično predsednik tog kluba, tu smo malo sedeli, pili i popričali sa njima, a onda smo se uputili ka Buhsu na gradsku feštu - kaže Miki Stojnić iz Gradiške, predsednik moto-kluba Tef Farer iz Herbruka - Bio je postavljen i naš srpski šator gde je svirala srpska muzika, a takođe su nastupili i folkoraši KUD-a "Sveti Sava" iz Altštetena. Pravi melem za oči i tu smo ostali skoro ceo dan - dodaje Stojnić.

SKD iz Dibendorfa radi nakon odmora: Predsednica skuvala gulaš

Srpski kulturni klub iz Dibendorfa zvanično je, nakon letnjih godišnjih odmora, nastavio rad i to - druženjem u prirodi. Članovi i simpatizeri ovog aktivnog udruženja okupili su se u jednoj izletničkoj šumi nadomak Ciriha. Sumirali su se utisci sa boravka na odmoru, ali se, prema rečima Srbijanke Lečić, predsednice društva, razgovaralo se i o narednim aktivnostima i gostovanjima koja predstoje.

Pored obaveznog roštilja, agilna predsednica SKD-a pokazala je, osim organizatorskih, i kulinarske veštine, i spremila gulaš u kotliću, za koji su svi imali samo reči hvale.

- Ovoga puta sa nama je bilo i nekoliko naših gostiju iz Berna, koji nam, inače, redovno navraćaju kada u našem klubu ima pozorišnih predstava ili drugih kulturnih dešavanja - kaže za "Vesti" Srbijanka Lečić.

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Srce nam je uz Srbiju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online