Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 12.07.2017.
12:55
Vesti A

U kolicima ne može u avion?!

Merima Isaković, nekada jedna od najtalentovanijih jugoslovenskih glumica, a danas veoma cenjena doktorka kliničke psihologije u Brizbejnu, bila je prisiljena da propusti rezervisani let u prvoj klasi za Singapur.

Vesti
Obrukali se: Merima isaković

Razlog za to je više nego čudan: kad su dr Isaković i još jedan putnik, Dejvid Vejdž, oboje u invalidskim kolicima, prošli čekiranje i došli pred ulaz u avion, rečeno im je da ne mogu da se ukrcaju. Trebalo je da putuju niskobudžetnom aviokompanijom Scoot i Merima je, mimo svega što su joj priredili, još i zakasnila na porodično okupljanje za svoj rođendan.

- Kada smo videli da se vrata zatvaraju Vejdž je rekao: "Merima, kao pse su nas gurnuli u stranu - izjavila je doktorka Isaković za TV mrežu Sedam. - Ja bih jednako pobesnela kad bih videla da tako postupaju sa psima.

Doktorka Isaković i Dejvid Vejdž nisu se ni poznavali pre subote. Ali kad su shvatili da su doživeli istu sudbinu, počeli su da razgovaraju. Oboje su propustili let i Merima je rekla da nije bilo svrhe bukirati drugi let, jer svakako ne bi stigla na porodično slavlje.

- Pedeset osoba putovalo je iz celog sveta na moj rođendan - kaže ona.

Doktorka Isaković ističe da su predstavnici kompanije odbili da s njih dvoje direktno razgovaraju i da im je aerodromsko osoblje prenelo da im nije dozvoljeno da se ukrcaju. Rečeno im je da u avionu nema "sedišta uz prolaz", koja se nalaze u većini letelica, baš zato da bi se putnicima u invalidskim kolicima omogućilo da se komotnije prebacuju na svoja mesta.

Težak udes

Merima Isaković je bila prisiljena da naglo prekine glumačku karijeru već u 21. godini nakon saobraćajne nesreće u kojoj je teško povređena. Posvetila se studijama psihologije, a pre više od decenije preselila se na Novi Zeland, a odatle na Gold Kost u Kvinslendu. Uspešno radi tamo i u Kanberi.

- Oni su nam rekli: "Nemamo sedišta uz prolaz u avionu zato što ne dozvoljavamo ljudima da lete bez pratioca - kaže Merima Isaković.

Ona na to dodaje da kad bi imala pratioce oni opet ne bi bili u stanju da je fizički podignu, pa time problem ne bi bio rešen. Ona se nada da će aviokompanija promeniti politiku odnosa prema klijentima u invalidskim kolicima.

TV Sedam je kontaktirala Scoot tražeći izjavu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online