Sreda 12.07.2017.
12:55
Vesti

U kolicima ne može u avion?!

Vesti
Obrukali se: Merima isaković

Razlog za to je više nego čudan: kad su dr Isaković i još jedan putnik, Dejvid Vejdž, oboje u invalidskim kolicima, prošli čekiranje i došli pred ulaz u avion, rečeno im je da ne mogu da se ukrcaju. Trebalo je da putuju niskobudžetnom aviokompanijom Scoot i Merima je, mimo svega što su joj priredili, još i zakasnila na porodično okupljanje za svoj rođendan.

- Kada smo videli da se vrata zatvaraju Vejdž je rekao: "Merima, kao pse su nas gurnuli u stranu - izjavila je doktorka Isaković za TV mrežu Sedam. - Ja bih jednako pobesnela kad bih videla da tako postupaju sa psima.

Doktorka Isaković i Dejvid Vejdž nisu se ni poznavali pre subote. Ali kad su shvatili da su doživeli istu sudbinu, počeli su da razgovaraju. Oboje su propustili let i Merima je rekla da nije bilo svrhe bukirati drugi let, jer svakako ne bi stigla na porodično slavlje.

- Pedeset osoba putovalo je iz celog sveta na moj rođendan - kaže ona.

Doktorka Isaković ističe da su predstavnici kompanije odbili da s njih dvoje direktno razgovaraju i da im je aerodromsko osoblje prenelo da im nije dozvoljeno da se ukrcaju. Rečeno im je da u avionu nema "sedišta uz prolaz", koja se nalaze u većini letelica, baš zato da bi se putnicima u invalidskim kolicima omogućilo da se komotnije prebacuju na svoja mesta.

Težak udes

Merima Isaković je bila prisiljena da naglo prekine glumačku karijeru već u 21. godini nakon saobraćajne nesreće u kojoj je teško povređena. Posvetila se studijama psihologije, a pre više od decenije preselila se na Novi Zeland, a odatle na Gold Kost u Kvinslendu. Uspešno radi tamo i u Kanberi.

- Oni su nam rekli: "Nemamo sedišta uz prolaz u avionu zato što ne dozvoljavamo ljudima da lete bez pratioca - kaže Merima Isaković.

Ona na to dodaje da kad bi imala pratioce oni opet ne bi bili u stanju da je fizički podignu, pa time problem ne bi bio rešen. Ona se nada da će aviokompanija promeniti politiku odnosa prema klijentima u invalidskim kolicima.

TV Sedam je kontaktirala Scoot tražeći izjavu.

2024 © - Vesti online