Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.07.2017.
00:33
S. J. - Vesti A

Moćni će se složiti samo u jednom: Objaviće rat terorizmu!

Nemačka kancelarka Angela Merkel očekuje da će na Samitu Grupe 20 vodećih svetskih privreda u Hamburgu 7. i 8. jula biti postignut uopšteni dogovor o borbi protiv međunarodnog terorizma, ali je navela da će među učesnicima verovatno biti nesuglasica o drugim pitanjima.

Reuters
Čudna poruka na torbi: Niste dobrodošli Putine, Trampe i Erdogane

- Ne mislim da ćemo na kraju imati jedinstvene stavove, ali bilo bi razumno i pošteno da razgovaramo jedni sa drugima o svim pitanjima međunarodne diplomatije - rekla je Merkelova na konferenciji za štampu.

Ona je sugerisala da se SAD ne slažu s ostalima o nekim problemima.

- Znamo određene stavove kojih se američka vlada drži i ne očekujem da će od njih odstupiti zbog dvodnevnog puta u Hamburg - navela je Merkelova.

Protesti tokom Samita

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Tomas de Mezijer izjavio je da nemačke bezbednosne snage očekuju da će se oko 8.000 nasilnih demonstranata okupiti u Hamburgu kada kancelarka Angela Merkel ove nedelje ugosti lidere Grupe 20 vodećih svetskih privreda (G20). Oko 20.000 policajaca obezbeđivaće ovaj skup koji se održava 7. i 8. jula u drugom po veličini gradu u Nemačkoj.

Savet za nacionalnu bezbednost Bele kuće i zvaničnici Stejt departmenta razmatraju šta bi SAD mogle da ponude Moskvi. Navodno, "nema specifične agende" pred prvi sastanak predsednika SAD Donalda Trampa i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina.

Tramp će možda tražiti ustupke od Rusije kako bi pokazao napredak u odnosima dve nacije, dok će Putin sigurno nešto tražiti zauzvrat, navodi američka agencija AP.

Lukavi čin balansiranja

Trampova prva poseta Evropi u maju uznemirila je saveznike jer nije jasno podržao sporazum NATO o zajedničkoj odbrani, kritikujući evropske lidere što troše više na svoje oružane snage. Sada će iskoristiti odlazak u Poljsku i Nemačku da izvede "lukavi čin balansiranja" - poboljšanja veza sa Moskvom, u vreme kada su odnosi opterećeni, dok će istovremeno predstaviti SAD kao kontrolora protiv ruske agresije, navodi agencija AP.

Tramp će se sastati sa Putinom na marginama Samita G20 i taj susret dvojice "nepredvidivih lidera" biće pažljivo posmatran zbog istrage o navodnoj umešanosti Moskve u predsedničke izbore u SAD 2016. godine i navodnog dosluha članova Trampove kampanje i Rusije. Zbog "istrage koja visi u vazduhu", navodi agencija AP, slaba su očekivanja da će na sastanku lidera SAD i Rusije biti postignut značajan napredak o teškim pitanjima, poput krize u Ukrajini ili sukoba u Siriji. Trampov susret sa Putinom biće jedan od najmanje devet sastanaka koje će predsednik SAD imati sa liderima drugih zemalja u Hamburgu, a sa šefom Kremlja je do sada tri puta razgovarao telefonom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online