Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 26.04.2017.
21:44
Informer.rs A

Erdogan smislio opasan plan: Sprema Ramu i Tačija za rat

Agenti turske obaveštajne službe MIT u Albaniji i na Kosovu spremaju Albance za krvavi rat u Srbiji i Makedoniji... Tajno kupuju oružje, najviše protivoklopne rakete... Planiraju osvajanje severa Kosova, Kumanova i Skoplja!

Reuters
Koordinisanom akcijom do sukoba u regionu: Redžep Tajip Erdogan

Agenti turske obaveštajne službe MIT, po ličnom nalogu predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, već mesecima aktivno pomažu Albancima u Albaniji i na Kosovu da se pripreme za rat sa Srbijom i Makedonijom!

Turci na terenu obučavaju Albance za borbena dejstva i razrađuju sa njima planove za napad na sever Kosova, ali i za osvajanje Kumanova i Skoplja!

Agenti MIT-a, takođe, za račun Albanaca kupuju i na Kosovo prebacuju velike količine naoružanja, a najviše protivoklopnih lansera i raketa! Glavni finansijer ovih priprema za krvavi rat je zloglasni albanski milijarder iz Švajcarske Bedžet Pacoli!

Sve ove šokantne informacije navode se u poverljivom izveštaju srpskih službi bezbednosti koji je dostavljen državnom vrhu, a u koji je list "Informer" imao uvid.

Opasne namere

Ovaj obaveštajni izveštaj definitivno je potvrdio sumnje da je priča o "velikoj Albaniji" koju su prošle nedelje lansirali Edi Rama, Hašim Tači i Jonuz Musliu zapravo dobro koordinisana akcija koja samo treba da najavi velike sukobe u regionu!

Naši izvori otkrivaju da su tajne službe Kosova i Albanije u svakodnevnom kontaktu s turskim agentima.

- Oni zajedno sprovode operaciju "velika Albanija". Albanci procenjuju da je sad poslednja dobra prilika za "potpuno nacionalno osamostaljenje". Kupuju oružje, opremaju vojnike najboljom opremom i nabavljaju ogromne količine protivoklopnih lansera i raketa. Sve to finansira Bedžet Pacoli, a ideja im je da dignu bunu na jugu Srbije, naprave novu "Oluju" na severu Kosova, ali i da osvoje Kumanovo i Skoplje! - prenosi odlično obavešten izvor "Informera".

Prema njegovim rečima, albanski lider iz Bujanovca Jonuz Musliu dobio je nalog iz Tirane i Prištine da provocira srpske vlasti ne bi li izazvao neodmerenu reakciju Beograda, koja bi bila iskorišćena kao izgovor za početak sukoba.

- Jedna od ideja jeste da se Beograd "natera" da primeni silu i uhapsi Jonuza Musliua ili nekog drugog albanskog političara, što bi onda bilo iskorišćeno za pobunu Albanaca na jugu centralne Srbije! To bi lančano izazvalo "spontanu bunu" Albanaca na Kosovu i invaziju na sever pokrajine... Za sve to bi, naravno, u zapadnim medijima optužili Srbe i Srbiju - navodi sagovornik ovog lista.

Saznanja "Informera" indirektno je potvrdio i premijer Aleksandar Vučić, a šef diplomatije Ivica Dačić kaže da izjave albanskih političara potvrđuju opasne namere.

- Primamo k znanju pretnje. Ono što brine jeste to što su pretnje postale gotovo svakodnevne. Cilj je da se tema te "velike Albanije" učini legitimnom. Istina je da postoje ozbiljne naznake da ništa nije slučajno i da su izjave u Tirani, Prištini, Bujanovcu i Preševu koordinirane. Upozorićemo sve države, posebno zemlje EU, na veliku opasnost takve politike - podvlači Dačić.

Sinhronizovano

Ministar za rad Aleksandar Vulin traži reakciju na sinhronizovane izjave Rame, Tačija i Musliua.

- Nama je stalo do mira, trudićemo se da sačuvamo dobrosusedske odnose, ali, nažalost, za rat je potreban samo jedan, a za mir bar dvoje - zaključuje Vulin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online