Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 26.02.2017.
21:14
Vestionline A

Čeka se komanda: Ukrajina skoncentrisala 150.000 vojnika na granici sa Donbasom

Ukrajinska armija tokom poslednja 24 sata čak 761 put otvarala vatru po teritoriji Donjecke Republike – uz nekadašnje linije fronta.

Youtube/PresTVNews
Istok Ukrajine na ivici rata

Ovo je saopštio drugi čovek u vojnom vrhu DNR Eduard Basurin. Precizirao je da su Ukrajinci 17 puta koristili tešku artiljeriju, a minobacače 282 puta.

Na udaru su – pored donjeckog aerodroma – bila naselja: Trudovskie, Aleksandrovka, Krasni Partizan, Vasiljevka, Jakovljevka, Krutaja Balka, Spartak, Žabičevo, Ozerjankovka, Zajcevo, Mihajlovka, Dolomitnoje, Sahanka, Kominternovo, Oktjabr, Lenjinskoje, Đeržinskoje i Veseloje.

Basurin je posebno naglasio da je Kijev u okolinu okupiranog Očeretina "prebacio grupu instruktora NATO“ čiji će zadatak biti da obućavaju ukrajinske komandose i pripadnike izviđačko-diverzantskih jedinica.

Šta bi moglo dalje da se događa - otkrio je bivši uticajni ukrajinski političar Oleg Carjov koji je bio izabran za predsednika parlamenta Novorosije.

- U stalnim sam kontaktima sa ukrajinskim političarima – poslanicima, državnim funkcionerima i pripadnicima aparata sile. Tamo je već sve spremno za ofanzivu na Donbas. Nedostaje samo komanda. Niko još ne zna hoće li je biti - kaže Carjov.

- Na granici sa Donbasom skoncentrisano 150.000 ukrajinskih vojnika. Ne želim da skrivam da je to 5-8 puta više nego što broje branioci Donjecke i Luganske Republike.  Povrh svega, Kijev te snage može skoncentrisati za proboje na nekoliko mesta, sa namerom da zabije klinove između Donjecka i Luganska. Na tim tačkama bi imali odnos snaga: 100 do 300 ukrajinskih vojnika na jednog branioca Donbasa - precizirao je Carjov

Carjov, naravno, priznaje da je situacija teška, ali izražava uverenost:

- Ne sumnjam da će se na mestima ukrajinskih proboja, ako do njih dođe, pojaviti novi `kotlovi` u kojima će život izgubiti ogroman broj ukrajinskih vojnika, ali i branilaca Donbasa i civila - rekao je on.

- Moguća će potom biti i kontraofanziva Donbasa. U svakom slučaju, nastradaće mnogo ljudi. Koliko razumem, rukovodstvo Rusije čini sve što može da spreči tragediju i šalje signale Petru Porošenku da ne izdaje naredbu za napad. U toj funkciji je i priznavanje važenja pasoša i drugih dokumenata DNR i LNR  na teritoriji Ruske Federacije - prognozira Carjov.

- Rusija podržava Donbas i neće ga ostaviti samog u slučaju nove agresije. Zato je potpuno neizvesno kakvu cenu će Ukrajina platiti za politiku uništenja Donbasa - zaključuje on.

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.02.2017. 22:29
Pa Ukri!Zar vam nije žao tih 150.000
Nedelja 26.02.2017. 22:39
Negdje u Ukrajini u jednu kafanu ulazi crnnac iz Amerike 200 cm visok, sjeda za šank i naručuje viski. Odma za njim u kafanu ulazi Ukrajinac, 210cm visok, sjeda za šank i naručuje votku. Gleda crnnac njega i da se napravi važan uzme onaj viski i popije ga na eks. Ukrajinac da pokaže da i on može to uzima svoju votku i eksira je isto. Crnnac kada je vidio ovoga kako je popio isto na eks zatraži od šankera bocu viskija i čitavu bocu popi na eks. Ukrajinac zatraži bocu votke i isto je popi na eks. Crnnac tada, da pokaže kako je jak, uze onu svoju bocu viskija i razbi je sebi o glavu. Ukrajinac uze bocu votke i razbi je sebi o glavu. Crnnac se tada iznervirao jer ne zna kako da pokaže da je bolji od Ukrajinca. U jednom trenutku on se dosjeti. Ustade sa svoga mjesta, pridje Ukrajincu skide gaće, izvadi kitu od 25cm i reče ovo je Bil. Ukrajinac se samo nasmija ustade sa mjesta, skide gaće, izvadi dve kite od po 30cm i reče a ovo je Černobil.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online