Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 01.02.2017.
16:23
Vestionline A

Od čega boluje Donald Tramp?

Hilari Klinton je tvrdila da je Donald Tramp "trajno nesposoban" da bude predsednik SAD, a poslednjih meseci mnogi su došli do istog zaključka. Naravno, Klintonova je bila njegova politička protivnica, ali psiholozi sada smatraju da je bila na dobrom tragu.

Reuters
Predsednik SAD Donald Tramp

Sve donedavno psiholozima nije bilo dozvoljeno da razgovaraju sa novinarima o svom otkriću, ali je sada to pravilo prekršeno i oni su progovorili o Trampovoj navodnoj bolesti. 

Jedan od njih psihoterapeut Džon D. Gartner tvrdi da je Tramp "mentalno teško bolestan i privremeno nesposoban da bude predsednik". On veruje da Tramp pokazuje znake "malignog narcizma", koji se definiše kao mešavina narcizma, poremećaja antisocijalne ličnosti, agresivnosti i sadizma. 

Narcizam je jedna od najčešćih dijagnoza koje psiholozi pripisuju Trampu. 

- Narcizam pomračuje njegovu sposobnost da vidi stvarnost, pa kod takve osobe logični argumenti ne daju nikakav efekat - kaže klinički psiholog dr Džuli Fatrel za "Njujork dejli njuz". 

"Tri miliona žena maršira? To njega ne dotiče. Savetnici ističu da takva politika nije dobra. Njega baš briga". 

U decembru je troje vodećih profesora psihijatrije pisalo Baraku Obami i izrazilo zabrinutost za Trampovu mentalnu stabilnost. 

"On pokazuje simptome mentalne nestabilnosti uključujući impulsivnost, kompleks više vrednosti, hipersenzitivnost na svaki oblik kritike i deluje da ne može da razlikuje fantaziju od realnosti, zbog čega smatramo upitnim njegovu pododnost za preuzimanje velikih odgovornosti u Beloj kući", napisali su profesori sa Harvarda bivšem predsedniku tražeći od njega da od Trampa zahteva "potpunu medicinsku i neuropsihijatrijsku procenu". 

Međutim, neki stručnjaci za mentalno zdravlje smatraju da takve ocene psihijatara treba uzeti s rezervom, naročito ako svog "pacijenta" nikad nisu videli. 

- Nije etično niti se može smatrati dobrom praksom da se neki pojedinac, koga niste ni sreli, komentariše na takav način. Važno je istaći i da postoji razlika između poremećaja ličnosti i mentalne bolesti - kaže profesor psihijatrije Danijel Smit sa Univerziteta u Glazgovu.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.02.2017. 16:31
a od cega bolujete vi novinari soroseve podguzne muve
Sreda 01.02.2017. 22:11
Pitam se samo jedno:ko je ovde bolestan i zaslepljen-Tramp ili ovi psohoanalitičari.Ne mogu s pozdanošću tvrditi ko je Tramp ali da se u aMerici vodi hajka protiv ovog čoveka to se vidi golim okom,ne treba nikakva pamet.Čega se boje.Svoje kr,vave prošlosti,svoje izopačenosti svoje beskurpulornosti i svoje šiz,ogrene mr,žnje prema čoveku koji ih je jednostavno pobedio na demokratskim izborima,a oni se slove kao demokratska sranka.O!Jadnici!
Utorak 07.02.2017. 10:46
Bas me briga od cega boluje Tramp, mene brine od cega boluje ovaj nas.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online