Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.06.2010.
10:48
Tanjug A

Srbi, Australijanci i Nemci gledali dve utakmice u jednom kafiću

Srbi, Australijanci, Nemci i još poneko zajedno su gledali odlučujuće mečeve D grupe za prolazak u drugi krug Mundijala u šangajskom "Sport kafeu“, koji drži jedan Australijanac.

Ovako je bilo u Beogradu

U Šangaju živi manje od 100 Srba, Australijanaca ima oko 10.000, a Nemci su najbrojnija zajednica stranaca u ovom kineskom gradu i po nekim procenama ima ih pola miliona. Proporcionalno, otprilike takav odnos snaga bio je i u večeri odluke.

"Nadam se da ćemo ’razbiti’ Srbiju, sa četiri-pet golova razlike“, rekla je novinarki Tanjuga mlada australijanka koja je ushićeno bodrila svoj tim ogrnuta zastavom, sa kengurom u naručju.

"Orlovi“ su bili bolji tokom celog prvog poluvremena, a srpski navijači iščekivali su gol. Sa zastavicom Srbije na stolu, Beograđani Ana i Neđa, koji već nekoliko godina rade u Šangaju, napeto su trljali dlanove i pokrivali oči rukama kad je Miloš Krasić propustio dve prilike za pogodak. Njihov prijatelj Srđan nazdravljao je sa vlasnikom kafića, pevajući "Ni-ko-la Žigić, jedan je Ni-ko-la Žigić“.

Nemački navijači gledali su utakmicu svog nacionalnog tima protiv Gane na ekranu u ćošku. Razumljivo, jer je vlasnik "sport kafea“ Australijanac, pa je veliki ekran bio rezervisan za duel "orlova" i "kengura".

U "svom ćošetu" Nemci su bili veoma glasni, posebno od 60. minuta kada su golom Ozila "zakucali“ prvo mesto na tabeli D grupe.

"Možete da igrate, ali nikad nećete biti bolji od nas“, rekao je jedan od navijača "pancera“ koji je svih 90 minuta pevao "Nemačka, Nemačka“, mašući nemačkom zastavom.

Dok su se Nemci držali, srpska reprezentacija iznenada je "pala“, a Australijanci su to odmah iskoristili i postigli prvi gol. Naš navijač, Neđa, momentalno je zaključio da "više ne može da gleda“, pa se srpska navijačka ekipa prepolovila. Istina, ujutro se mora i na posao, a utakmica je po šangajskom vremenu počela u 2,30 sati noću. Pet minuta kasnije, usledio je i drugi pogodak „kengura“ u režiji Holmana.

"Ipak sam ponosna na naše momke“, konstatovala je Australijanka, žaleći i što Nemci nisu dali više golova Gani pošto bi njen tim tada imao šansu.

Za Nemce su navijali i Amerikanci koji su se okupili na noćnom gledanju Mundijala, koji od početka prvenstva "puni“ sport-kafe u Šangaju do sitnih sati.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online