Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 01.12.2016.
10:48
Vestionline, Tanjug A

Putin: Imamo samo jednu Rusiju i dokazali smo šta možemo!

"Rusija rešava razvojne zadatke u teškim uslovima, ali je njen narod dokazao da je sposoban da odbrani nezavisan kurs svoje zemlje", rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin u godišnjem obraćanju Federalnoj skupštini.

Reuters
Predsednik u Saoboru Ruske Federacija: Vladimir Putin

- Mi moramo da sve te zadatke rešavamo u teškim, neobičnim okolnostima, kao što se često dešava u našoj istoriji. Međutim, ruski narod je još jednom ubedljivo dokazao da je sposoban da odgovori na teške izazove, da brani i štiti nacionalne interese, suverenitet i nezavisan kurs zemlje - istakao je Putin.

On je dodao da se Rusija suočava sa mnogim teškoćama i problemima, prenosi TASS.

- Ali, imamo poverenja da ćemo ih savladati jer je naš narod ujedinjen - zaključio je Putin.

Putin je naglasio da o ljudima treba brinuti, jer se ljudski kapital višestruko vraća kao najveće bogatstvo zemlje i da su se građani Rusije ujedinili "na osnovu patriotskih vrednosti".

- Niko ne može bilo kome da zabrani da razmišlja ili da javno izražava svoj stav o pitanjima politike i ekonomije. Ukoliko neko sebe smatra inteligentnijim ili modernijim, on ipak mora da se sa poštovanjem odnosi prema drugim ljudima - rekao je Putin.

On je govorio o porastu nataliteta u Rusiji, koji je u premašio brojku koja je zabeležena u evropskim zemljama i obećao nove izmene u sferi socijalne politike.

Putin je rekao da Rusija ne sme više imati oronule škole i pozvao da se započnu obrazovni projekti u pozorištima i na televiziji, kako bi se aktivirala omladina.

On je naglasio da "djeca moraju da nauče da misle samostalno, da sama postavljaju sebi ciljeve i da ih realizuju".

- Izaziva zabrinutost to što u svetu nastaje sve više lomova i konflikata na političkoj, nacionalnoj i verskoj osnovi. Dobro znamo kakve posledice imaju takozvani veliki potresi. Lekcije istorije neophodne su nam pre svega radi pomirenja - rekao je ruski predsednik.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.12.2016. 11:08
Zivela Srbija Zivela Rusija Zivelo Pravoslavlje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Četvrtak 01.12.2016. 11:14
Россия — священная наша держава, Россия — любимая наша страна. Могучая воля, великая слава — Твоё достоянье на все времена! Славься, Отечество наше свободное, Братских народов союз вековой, Предками данная мудрость народная! Славься, страна! Мы гордимся тобой! От южных морей до полярного края Раскинулись наши леса и поля. Одна ты на свете! Одна ты такая - Хранимая Богом родная земля! Славься, Отечество наше свободное, Братских народов союз вековой, Предками данная мудрость народная! Славься, страна! Мы гордимся тобой! Широкий простор для мечты и для жизни Грядущие нам открывают года. Нам силу даёт наша верность Отчизне. Так было, так есть и так будет всегда! Славься, Отечество наше свободное, Братских народов союз вековой, Предками данная мудрость народная! Славься, страна! Мы гордимся тобой!....... Rusijo sveta naša državo, Rusijo voljena naša zemljo. Snažna volja, velika slava Tvoja su blaga za sva vremena! Slavna budi, naša slobodna Otadžbino, Bratskih naroda saveze večni, Precima prenošena mudrost narodna! Slavna budi, državo! Ponosimo se tobom! Od južnih mora do polarnih krajeva Prostiru se naše šume i polja Ti si jedina na svetu si takva!, Štićena Bogom, rođena zemljo! Slavna budi, naša slobodna Otadžbino, Bratskih naroda saveze večni, Precima prenošena mudrost narodna! Slavna budi, državo! Ponosimo se tobom! Široki prostor za snove i za život Otvaraju nam dolazeća leta. Snagu nam daje vernost Otadžbini. Tako je bilo i jeste, i uvek će biti! Slavna budi, naša slobodna Otadžbino, Bratskih naroda saveze večni, Precima prenošena mudrost narodna! Slavna budi, državo! Ponosimo se tobom!
Subota 03.12.2016. 21:43
Главна вест из, као и увек, одмереног и достојанственог обраћања председника Руске Федерације Владимира Владимировича Путина јесте информација да је Русија прошле године више зарадила од извоза хране него од извоза оружја... Толико о "неиздрживој кризи" у Русији
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online