Četvrtak 01.12.2016.
10:48
Vestionline, Tanjug

Putin: Imamo samo jednu Rusiju i dokazali smo šta možemo!

Reuters
Predsednik u Saoboru Ruske Federacija: Vladimir Putin

- Mi moramo da sve te zadatke rešavamo u teškim, neobičnim okolnostima, kao što se često dešava u našoj istoriji. Međutim, ruski narod je još jednom ubedljivo dokazao da je sposoban da odgovori na teške izazove, da brani i štiti nacionalne interese, suverenitet i nezavisan kurs zemlje - istakao je Putin.

On je dodao da se Rusija suočava sa mnogim teškoćama i problemima, prenosi TASS.

- Ali, imamo poverenja da ćemo ih savladati jer je naš narod ujedinjen - zaključio je Putin.

Putin je naglasio da o ljudima treba brinuti, jer se ljudski kapital višestruko vraća kao najveće bogatstvo zemlje i da su se građani Rusije ujedinili "na osnovu patriotskih vrednosti".

- Niko ne može bilo kome da zabrani da razmišlja ili da javno izražava svoj stav o pitanjima politike i ekonomije. Ukoliko neko sebe smatra inteligentnijim ili modernijim, on ipak mora da se sa poštovanjem odnosi prema drugim ljudima - rekao je Putin.

On je govorio o porastu nataliteta u Rusiji, koji je u premašio brojku koja je zabeležena u evropskim zemljama i obećao nove izmene u sferi socijalne politike.

Putin je rekao da Rusija ne sme više imati oronule škole i pozvao da se započnu obrazovni projekti u pozorištima i na televiziji, kako bi se aktivirala omladina.

On je naglasio da "djeca moraju da nauče da misle samostalno, da sama postavljaju sebi ciljeve i da ih realizuju".

- Izaziva zabrinutost to što u svetu nastaje sve više lomova i konflikata na političkoj, nacionalnoj i verskoj osnovi. Dobro znamo kakve posledice imaju takozvani veliki potresi. Lekcije istorije neophodne su nam pre svega radi pomirenja - rekao je ruski predsednik.

2024 © - Vesti online