Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 19.11.2016.
00:10
ruskarec.ru, Vestionline A

"Forin polisi": Treći svetski rat će početi u ovoj zemlji

Saradnik administracije Džordža Buša i Baraka Obame Pol Miler objavio je u časopisu "Forin polisi" tekst pod naslovom "Kako Treći svetski rat može da počne u Letoniji". U njemu on tvrdi da će posle Ukrajine neredi početi u ovoj baltičkoj zemlji.

Reuters
Letonski vojnici u sastavu NATO-a

"Putin štiti pravoslavno hrišćanstvo"

"Sledeći Putinov potez je opasniji nego prethodni zato što će on, možda, okrenuti svoju pažnju na baltičke zemlje koje su članice NATO-a. On neće tamo poslati velike vojne uniformisane jedinice, jer čak ni najopreznije članice NATO-a ne bi ignorisale otvorenu konvencionalnu intervenciju. Umesto toga Putin će u toku sledeće dve godine tamo izazvati militarizovanu krizu uz pomoć svojih ljudi", piše Miler.

"Moguće je da će ruskojezični Letonci ili Estonci početi proteste tražeći međunarodnu zaštitu. Pojaviće se dobro utreniran Narodni front za oslobođenje Rusa u baltičkim zemljama. Različita ubistva i diverzije dovešće baltičke zemlje do mogućeg građanskog rata", smatra Miler.

                      Ceo tekst možete pročitati na sajtu Ruska reč

Američki analitičar takođe tvrdi da "iza retorike Rusije ne stoji bojazan od NATO-a, već ideološka orijentacija koja je kombinacija ruskog nacionalizma, religioznosti, fatalizma i mesijanstva". Miler je uveren da "Putin ima jasan cilj: da zaštiti pravoslavno hrišćanstvo i da ga proširi". A zapadne zemlje, po njegovom mišljenju, Rusija "vidi kao pretnju zbog njihove globalizacije i degeneracije".

Posle toga, predviđa Miler, Rusija će "početi da blokira sve odluke Saveta bezbednosti UN i umesto toga će nuditi svoje usluge mirotvorca".

"Poljska će pokušati da se pozove na petu tačku sporazuma NATO-a, izjavivši da su baltičke zemlje napadnute od strane Rusije, ali Nemačka i Francuska će biti protiv. Osim toga, pozivanje na petu tačku će faktički značiti objavljivanje rata Rusiji", tvrdi Miler.

"I tada će predsednik SAD Tramp morati da odluči da li je zaštita Letonije vredna toga da zbog toga počne Treći svetski rat", smatra analitičar.

Miler u svom članku za "Forin polisi" tvrdi da je potezima u Gruziji i u Ukrajini Rusija uspela da stvori sporne teritorije, koje zauzimaju ruski vojnici, što ograničava mogućnost za ulazak u NATO.

"Nijedna zemlja nikada neće ući u NATO koju je Rusija delimično okupirala. Moskva se sada nalazi u najpovoljnijoj međunarodnoj situaciji posle kraja rata za nastavak ruske ekspanzije", zaključuje Pol Miler.

POVEZANE VESTI

Subota 19.11.2016. 08:41
Ovaj americki analiticar je ocigledno dobio informacije iz povjerljivih izvora u Vasingtonu gdje ce Amerika napraviti novo ratno zariste. Naravno preparirao je uzrok potencijalnog konlikta svaljujuci krivicu na Putina i Rusiju. Uobicajena propagandna zapadna sema.
Ponedeljak 21.11.2016. 20:50
Gluposti...3 svjetskog rata nema, niti ce ga biti...Mofu se samo urnisati zemlje, koje se nalaze u interesnoj sferi, ili Rusije, ili Amerike, poput Sirije, Ukrajine, Libije, nas 1999 godine, itd...A sto se tice Putina, pa I Letonije, treba istaci cinjenicu, da u Letoniji zivi oko 25% Rusa...A nije pitanje, da li ce se raspasti Nato pakt...Pitanje je samo, kada ce se raspasti...Rusija i Kina su osnovale Briks, SOS, i polako pocele udar na Dolar...Zakljucak je jednostavan...Amerika ce ostati velika svjetska sila, ali definitivno nece imati vise mogucnosti kao do sada, da stancaju koliko hoce dolara, da bi placale baze, korumpirane rezime, u globalu Nato pakt...
Ponedeljak 21.11.2016. 20:52
Bar ameri znaju kako se izazivaju krize u drugim zenljama i ruse legalno izabra rukovodstvo. Od ww2 preko 200 iintervencija u svetu . Smeta im kada neko drugi slicno radi. Cinizam do beskraja. A da naravno da im smeta jaka Kina i Rusija jer svetske siledzije ne mogu vise da rade bas sve sto im se prohte " da stite svoje nacioalne interese " ub-ijajuci po svetu. Iskreno se nadam da ce mecka i kod njih da zaigra.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online