Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 18.05.2016.
14:14
Vestionline A

"NATO rizikuje rat sa Rusijom u roku od godinu dana"!

Bivši general NATO-a, Britanac Ričard Širef, tvrdi da Alijansa mora da poveća svoje odbrambene sposobnosti u baltičkim državama, ili postoji ozbiljna opasnost od sukoba sa Rusima, navodi britanski list "Indipendent".

wallpaperscraft.com
Moguć veliki sukob Rusije i NATO-a

"Putin je agresor, napao je Gruziju, Krim, Ukrajinu"...

General Ričard Širef napisao je knjigu sa fiktivnom tematikom, pod naslovom - "2017: Rat sa Rusijom", ali je rekao za Radio Bi-Bi-Si da su događaji opisani u knjizi "apsolutno mogući".

Ovaj general, koji je bio zamenik vrhovnog komandanta savezničkih snaga NATO-a u Evropi izmedu 2011. i 2014. godine, rekao je da je postajala velika mogućnost da Estonija, Litvanija i Letonija (članice NATO-a) budu napadnute i da Zapad treba da deluju odmah kako bi izbegao "potencijalnu katastrofu".

- O ruskom predsedniku Vladimiru Putinu moramo da razmišljamo na osnovu onoga šta radi, ne šta govori. On je napao Gruziju, napao je Krim, napao je Ukrajinu... On napada i prolazi sa tim - rekao je general Širef, a prenose britanski mediji.

NATO je već pojačao odbranu u baltičkim zemljama, ali Širef tvrdi da NATO "mora da podigne stepen bezbednosti na nivo koji će agresora naterati da dva puta razmisli pre nego što odluči da li je napad vredan rizika".

U predgovoru svoje knjige, general Širef je kritičan prema nedavnom slabljenju odbrane Velike Britanije.

- Zemlja koja je nekada hodala lagano i nosila veliki štap, sada ima glasne lidere ali, zahvaljujući smanjenju odbrambenih kapaciteta, nosi veoma mali i impotentan štap - napisao je general u predgovoru, prenose britanski listovi.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.05.2016. 15:52
Iz istorije znamo a ko nezna moze lako provjeriti da su zapadne zemlje skrivile 90% ratova na zemlji. 90% ubistava u ratovima istrebljenja citavi nacija opet su krivi katolici i protestanti. Samo kralj leopold 2. iz male belgijice je po//bio 10 000 000 ljudi u Kongu. Da nespominjem ratove koje su izazvali u 20 om vijeku. Masakre starosjedilaca u obe Amerike i Australiji. Ocito je da su oni remetilacki faktor u cijelom svijetu. Rusija im je trenutno trn u oku zbog svoje vojne sile koja ih sprecava u porobljavanju i pljacki te ogromne i bogate zemlje,. Samo ih batina moze u njihovim namjerama spreciti.
Sreda 18.05.2016. 14:44
Животиње су паметније од човека.Човек је својим ратовима уништио природу многа предузећа погинули су невини људи и деца.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online