Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 04.11.2016.
17:10
Sputniknews, Vestionline A

Sin Pabla Eskobara: Amerikanci žive od naše droge

"SAD žmure pred problemom trgovine drogom u toj državi", rekao je Huan Pablo Eskobar, sin Pabla Eskobara, jednog od najpoznatijih narko-bosova svih vremena.

Reuters
Huan Pablo Eskobar: Amerikanci puštaju drogu

Huan Sebastijan Marokin, pseudonim koji koristi Huan Pablo Eskobar, sin najčuvenijeg krijumčara, za RT je otkrio istinu o ulozi SAD u poslu sa drogom.

- Posao sa drogom zaista funkcioniše zato što su latinoamerički karteli veoma bogati, ali su oni najsiromašniji u lancu trgovine drogom - kaže on.

Prema njegovom mišljenju, najbogatiji karteli su oni o kojima se nikada ne govori.

- Da li ste ikada čuli ko je vođa kartela u Majamiju, Njujorku, Los Anđelesu ili Čikagu - pita on.

Sin pokojnog narko-dilera objašnjava da Amerikanci kupuju drogu narko-kartela iz Latinske Amerike i upetostručuju njenu vrednost, jer je razblažuju.

- Od jednog kilograma (droge) visoke čistoće, američki diler napravi od 5 do 8 kilograma. On Latinoamerikancu isplati između 20 i 30 hiljada dolara i napravi između 200 i 300 hiljada dolara, a taj novac nikada ne napušta SAD - objašnjava Eskobar.

On je rekao da droga nije izgubila na ceni, niti je nestajala sa ulica, iako su nakon 11. septembra pojačane kontrole.

- Hoću da kažem da oni znaju da prolazi. Oni je puštaju.

- U ovom poslu postoji ogromno licemerje, koje veoma lako donosi mnogo dolara Amerikancima. Razlika je u tome što se novac od trgovine drogom u Latinskoj Americi koristi za finansiranje nasilja, a tamo (u SAD) za finansiranje zabava - kaže Eskobar.

Oca su mi ubili...

Konstatujući da ne podržava zvaničnu verziju o smrti svoga oca, već da ima svoju, kako kaže, realnu verziju, Huan Pablo ističe da je svestan činjenice da ona nije pogodna ne samo za kolumbijske vlasti.

- Ako pitate Amerikance, oni će vam reći da su ga oni ubili, a ako pitate Kolumbijce, oni će vam reći da su to učinili oni. Istina je da to nisu uradili ni jedni ni drugi - naglašava on i dodaje da su mu oca ubili članovi bande Los Pepes, koji jesu imali podršku i američkih i kolumbijskih vlasti, ali nisu učestvovali u finalnoj operaciji, u kojoj je sam Pablo rešio da okonča svoj život. 

- To su činjenice. Moj otac je više od 10 godina bio najtraženiji čovek na svetu i nikada ga nisu našli. On je znao da ga putem telefona mogu pronaći, kao što su i našli mnogo njegovih prijatelja. Tog dana je obavio više od sedam poziva i to ukazuje da je hteo da ga nađu. Čovek, koji me je celog života učio da ne koristim telefon, tog dana je sedam puta pozvao isti broj i bio je svestan da zove vojni hotel - objasnio je Huan Pablo Eskobar.

Sebastijan Marokin do 1993. godine, kada je imao 16 godina, zvao se Huan Pablo Eskobar. Tada je njegov otac kralj kokaina Pablo Eskobar ubijen, a Huan je, plašeći se odmazde, pobegao iz Kolumbije.

Do pre koju godinu živeo je u Argentini pod novim imenom, a odlučio je da izađe iz anonimnosti da bi svetu pokazao da on nije kao njegov otac.

POVEZANE VESTI

Petak 04.11.2016. 18:17
Amerikanci trguju drogom iz celog Svete. sta mislite zasto su ratovali u avganistanu pa bas zbog toga , zasto je obama (CR/N covek medju rasis/tima) na mestu Predsednika pa zato sto su im trebali cr/nci da krenu u rat jer je najveca nezaposljenost kod cr/naca sve je to namestaljka .. moja prica nikad nije bez osnove... kosovo sta je sa kosovom? svaki dan americki avioni lete puni droge a niko ne sme da ih kontrolise ... o cemu da pricamo... Amerikanci su trgovci droge, oruzija, belog roblja, pljackasi i otmicari raznih resursa , ulja, gasa, zlata, dijamanta, raznih minerala. ( ali nece dugo)
Petak 04.11.2016. 22:05
Poštovana gospodo z redakcije ovih vesti,pošto nam nje dozvoljeno da komentarišemo vaše priloge,dali nam bar dozvoljavate da ih pročitamo.hvala unapred na odgovoru i razumevanju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online