Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 01.11.2016.
14:33
Vestionline A

Preokret: Tramp sve bliži predsedničkoj fotelji

Donald Tramp, kandidat Republičke stranke za predsednika SAD, poveo je ispred Hilari Klinton, demokratske kandidatkinje, pokazuje najnovija anketa.

Reuters
Voda ide na njegovu vodenicu: Donald Tramp

Tramp ima jedan poen prednosti u odnosu na rivalku. Ovo je prvi put od maja da javnost daje prednost Trampu, pokazala je anketa ABC.

Tramp trenutno ima 46 odsto šansi za pobedu, a Klinton 45 odsto. Klintonova je samo jedan procentni poen iza Trampa prema telefonskoj anketi sprovedenoj od 27. do 30. oktobra na slučajnom uzorku od 1,126 birača.

Anketa je usledila nakon vesti o ponovnoj istrazi koju je najavio FBI protiv Hilari Klinton zbog korišćenja privatnih servera za slanje mejlova sa potencijalno povreljivim sadržajem.

Entuzijazam birača za Klintonovu opao je nakon što je FBI ponovo otvorio istragu o mejlovima koje je slala sa privatnog servera dok je bila državna sekretarka.

Borba je međutim još uvek izuzetno tesna.

Međutim kada se uzmu u obzir samo birači koji su izrazili entuzijazam za svog kandidata, Tramp vodi u odnosu na Klintonovu za osam procenta.

Entuzijazam za Hilari je opao, najverovatnije zbog ponovne kontroverze sa mejlovima, dok je entuzijazam za Trampa ostao isti, navodi ABC.

Tramp vodi na Floridi

Prema podacima anketa koje su objavili Njujork tajms i Blumberg, Tramp je u vođstvu i na Floridi gde trenutno ima 46 odsto šansi da pobedi, dok Klintonova ima 42 odsto.

Inače ove ankete su sprovedene na Floridi pre nego što je objavljena vest o istraži mejlova Hilari Klinton.

Florida je jedna od država u kojoj bi glasanje moglo da ima veliki uticaj na rezultat izbora jer nosi veliki broj elektora.

Tramp je izgubio bitke na debatama sa Hilari Klinton, a takođe je ostao bez podrške mnogih republikanaca usled brojnih skandala i kontroverzi.

Klintonova je bila u vođstvu i mnogi su je već videli kao novog predsednika SAD, ali su nova otkrića o mejlovima nanela značajan udarac njenoj kampanji.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.11.2016. 22:56
Da li ko normalan misli da ce se nesto promeniti u spoljnoj politici cak i da Tramp pobedi? "Vladari iz senke" ce i dalje vladati, i odredjivati politiku SAD, pa i da izaberu i Putina za predsednika Amerike. Oni imaju plan tj.strategiju,na svakih 10 godina, koji donose, i tog plana se drze. Ne zavisi ni od Trampa ni od Hilari. Mada,iskreno bih voleo da i oni imaju klovna za predsednika....
Četvrtak 03.11.2016. 22:57
Da li ko normalan misli da ce se nesto promeniti u spoljnoj politici cak i da Tramp pobedi? "Vladari iz senke" ce i dalje vladati, i odredjivati politiku SAD, pa i da izaberu i Putina za predsednika Amerike. Oni imaju plan tj.strategiju,na svakih 10 godina, koji donose, i tog plana se drze. Ne zavisi ni od Trampa ni od Hilari. Mada,iskreno bih volјe lada i oni imaju klovna za predsednika....
Četvrtak 03.11.2016. 22:57
Ameri prave spektakl od svega, filmovi u kojima je negativac u podredjenom polozaju i gde dobrota glatko pobedjuje su dosadni i neisplativi. Narod hoce uzbudjenje, show program i toga u Americi ne manjka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online