Ponedeljak 24. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 13.09.2016.
14:50
B. Živančević - Vesti A

Od kada ih Ameri tamane, oni se samo množe

Evo prođe 15 godina od kada su se, prema zvaničnoj američkoj verziji, 11. septembra 2001. godine teroristi Al Kaide avionima "zakucali" u simbole američke ekonomske i vojne moći u Njujorku i u Vašingtonu, usmrtivši tom prilikom skoro 3.000 nedužnih ljudi. Amerika je samo mesec dana kasnije objavila bespoštedni rat terorizmu, otvarajući Pandorinu kutiju zla, očaja i smrti za sve koji ne žive na tlu SAD.

Reuters
Batalite se više Ameri ćorava posla

U narednih par godina su Amerikanci, u toj borbi sa teroristima, sa svojim vernim saveznicima iz Evrope devastirali prvo Avganistan i Irak, a onda su na red došle Libija i Sirija. Kako stvari stoje, tu nije kraj. Pobili su u tim zemljama nebrojeno više nedužnih civila nego što je poginulo Amerikanaca 11. septembra i razorili im domove, gradove i zemlje. A ta američka borba protiv terorista traje i danas, samo se kola lome na svima osim na teroristima. 

I dok Sirija, kao poslednja u nizu, gori više od pet godina i polako se pretvarao u pepeo, Ameri su teroriste navukli Evropljanima na vrat, koji ih svako malo izbuše k'o sito, ubijajući takođe nevine ljude, žene i decu. A Obama, zabrinut jer mu se partijska koleginica Hilari Klinton skrljala na komemoraciji u Njujorku, u nedelju u Pentagonu ne spomenu druge žrtve, ama nijednu jedinu, već samo mlohavo poruči da SAD nikada neće zaboraviti žrtve napada 11. septembra i da američka raznolikost "ne predstavlja slabost, već veliku snagu".

U tu američku snagu više, izgleda, ne veruju ni njihovi evropski pajtosi koji su ih slepo sledili u navodnoj borbi protiv terorizma, ali na tuđim teritorijama. Tako im je francuski predsednik Fransoa Oland baš u nedelju poručio da je odgovor SAD na napade od 11. septembra uvećao a ne otklonio terorističku pretnju, sa posledicima koje se danas osećaju i u Francuskoj prestravljenoj terorom.

Nije Obama najavio ni nastavak borbe protiv terorista, svestan da SAD više nemaju kontrolu nad ubicama koje su stvorili i godinama finansirali. Ispalo je da što su ih više tamanili, oni su se u stvarnosti samo množili. Možda je vreme da Dok Holidej i Vajat Erp, posle 15 godina neuspešne borbe, okače revolvere o klin - manje će štete biti, a da "obračun kod OK korala" prepuste novim i odlučnijim snagama. Rusija je tu, odmah iza ćoška!

POVEZANE VESTI

Utorak 13.09.2016. 17:10
Dolazi vrijeme istine. Neće se istine još dugo moći kriti. A tada....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online