Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 04.08.2016.
02:00
Z. Mirković - Vesti A

Podrška za Erdogana: Turska udruženja stala iza Ankare

Turska udruženja u Austriji demonstrativno su stala iza zvanične Ankare i osudile pokušaj vojnog udara u Turskoj. U proglasu, kao "Austrijsko-turska demokratska platforma", oni su osudili pokušaj puča i opravdali demonstracije podrške turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, održane u Beču.

Reuters
Podrška vlasti kod kuće: Turska dijaspora je složna

Udruženja su istakla da je prirodno pravo da iskažu protivljenje pokušaju puča i brane "demokratiju i osnovna prava u Turskoj".

Istovremeno se zahvaljuju austrijskim vlastima na razumevanje za spontane demonstracije i osuđuju nasilje pred kurdskim restoranom Tirkis.

Sa žaljenjem su konstatovali da se trenutno u Austriji vodi diskusija koncentrisana samo na jednu osobu, predsednika Erdogana, ističući da pokušaj puča nije bio usmeren samo protiv njega, nego i protiv demokratije u toj zemlji, kao i protiv njenih institucija.

- Mi smo Austriju kao novu domovinu izabrali pre pola veka, ali integracija ne znači da moramo negirati naše poreklo - poručuju turska udruženja.

U Austriji su oštro osuđeni protesti pristalica Erdogana u Beču i Forarlbergu tokom pokušaja državnog udara u Turskoj, uz ocenu da su one dokaz da se migranti iz Turske nisu integrisali.
Takođe, političari iz svih stranaka osudili su podršku turskih organizacija Erdoganu, nošenje turskih zastava i uzvikivanja usklika "Alahu akbar".

Nisu privrženi

Usled ovih demonstracija, ova značajna migrantska grupa pogoršala je svoj već loš imidž u javnosti.
Demonstracije su ujedno bile i povod da se pokrene diskusija o privrženosti turskih migranata Austriji, posebno po pitanju posedovanja dvojnog državljanstva, što je austrijskim zakonima zabranjeno, a često ignorisano od strane Turske, koja je svojim građanima naknadno vraćala turske pasoše.

POVEZANE VESTI

Subota 06.08.2016. 16:22
Nisu problem pametni, ali pamet nije dovoljna. Problem su oni drugi, koji glasaju iz inata i neznanja. Takvi su najagresivniji, takvi su stalno u ratu sa nekim, takvi priželjkuju sukobe i izmišljaju narodne neprijatelje. Takvi uvek glasaju, pismenima za inat, laktaju se, otimaju i namerno uništavaju demokratske institucije. Imamo i mi takvih koliko hoćeš, koji decenijama odlučuju o našoj sudbini, dok pametni odlaze. Zato nam i ide ovako kako nam ide. Tužno je da smo u 21. veku i mi još uvek u rangu srednjovekovne Turske.
Subota 06.08.2016. 16:23
Ima li nade da iko stane na put ovom i svim drugim diktatorima i tiranima? Žalosno je koliko je turski narod zastrašen, i u velikoj mјeri zaveden, a poslјedice će se osјetiti daleko izvan Turske. Mole se pametni da više ne popuštaju.
Subota 06.08.2016. 16:24
Treba ukinuti "oprostaj Boga" kako ga kojekakvi oholi ne bi iskoristavali. Nema oprostaja od Boga, samo pokajanje i iskustveno znanje. Sto ti je tron visi, to si dalje od Boga jer je Bog u onim ljudima na zemlji, a ne na tronovima. To sa tronovima su izmislili upravo oni na tronovima. Odaljiti se sto vise od tih licemera i kerbera znaci odaljiti se od lazi, korupcije, manipulacije i uzimanja Boga u usta zaludno.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online