Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 22.07.2016.
20:42
Vestionline A

Erdogan hapsi 300 pripadnika predsedničke garde!

Turska je izdala naloge za hapšenje 300 pripadnika predsedničke garde posle prošlonedeljnog neuspelog puča, saopštio je turski zvaničnik.

Reuters
Kako je krenuo, Erdogan će pola Turske da uhapsi...

Kako prenosi AFP, najmanje 283 njih su već uhapšena, javila je televizija CNN-Turk.

U međuvremenu, turska vlada je proglasila nevažećim 10.856 pasoša "zbog opasnosti od bekstva njihovih vlasnika", pri čemu je oko 10.000 službenih.

POVEZANE VESTI

Petak 22.07.2016. 20:47
Uskoro ce turcin imati vise uhapsenih nego migranata - taman za nobela.
Subota 23.07.2016. 00:31
PORUKA IMRANA HOSEINA: Putine, čuvaj se otrovnog Erdoganovog zagrljaja, to je zamka! Turski predsednik Erdogan je više nego u pravu kada kaže da su SAD i NATO umešani u puč protiv njegove vlade. On je takođe u pravu kada optužuje turskog sveštenika Fatulaha Gulena za umešanost u puč. Međutim, bilo bi dobro da je Erdogan takođe otkrio da je znao da će do puča doći i da je znao da će NATO i Gulen i mnogi drugi biti umešani i iskorišćeni kao žrtvena jagnjad u pripremama za rat NATO-a protiv Rusije. Cilj neuspelog puča jeste da učini Erdogana dovoljno moćnim da može bolje da deluje u ratu NATO-a protiv Rusije koji sledi. Ako bi Turska najavila kraj svog partnerstva sa NATO-om a turska delegacija navela da želi neku drugu vrstu saveza sa Rusijom, najbolji odgovor Rusije bi bio da se takav sastanak odloži do nakon Velikog rata. Ako bi turska vlada ipak insistirala na odlasku u Moskvu, ruski predsednik bi trebalo da poveća broj telohranitelja. Činjenica je da je NATO-u potrebna jaka Turska kako bi povela islamski svet u pohod na stvaranje Novog Otomanskog carstva. To je još jedan razlog zašto je bilo pokušaja puča u Turskoj. Postoje mnogi razlozi da se turska vojska usprotivi Erdoganu, među kojima su užasi koje je on počinio u Libiji i Siriji, ali i tajna podrška ISIS-u. Mnogi su očekivali da će nakon ovog puča doći do obelodanjivanja informacija koje bi Erdogan želeo da sakrije poput toga da je ruski avion neopravdano oboren i da je ruski zahtev za izvinjenje bio više nego opravdan. Najnovija vest je da je turska vlada uhapsila dva pilota koji su oborili ruski avion i da je okrivila NATO za čin koji je doveo do pogoršanja odnosa sa Rusijom. To je odličan potez dizajniran da izgradi rusko poverenje i prihvati otrovni Erdoganov zagrljaj.
Nedelja 31.07.2016. 17:16
Ovaj je za ludnicu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online