Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 03.07.2016.
14:49
Vestionline A

"Amerikanci će i iz Bregzita izvući korist"

"SAD će u svakom slučaju nastaviti da kontrolišu Evropsku uniju, bez obzira na to da li će u njenom sastavu ostati Americi toliko odani saveznik kao što je Velika Britanija", rekao je direktor Ruskog instituta za strateška istraživanja Leonid Rešetnjikov.

Reuters
Amerikanci smatraju da je Evropa slabija bez Velike Britanije

- Čini mi se da Amerika nema čega da se boji, čak i ako se ova sitaucija završi stvarnim izlaskom Velike Britanije iz Evropske unije. Oni računaju upravo na to, da će se Evropa, lišena tako jake zemlje kao što je Velika Britanija, jednostavno uplašiti - tvrdi Rešetnjikov.

Direktor RISI-ja ne veruje da bi SAD koje su Evropsku uniju sebi toliko potčinile, i ekonomski i politički, mogle da odustanu od Evrope. EU sa Engleskom u svom sastavu bila je prilično moćan faktor i čak imala pretenzije da konkuriše SAD-u. Međutim, ukoliko Velika Britanija zaista bude izašla iz bloka takvih pretenzija jednostavno više neće biti, navode ruski mediji.

Kako je naglasio Rešetnjikov, oslabljena odlaskom moćne britanske ekonomije, Evropska unija će morati na nekog da se osloni, i to pre svega ekonomski. Prema tome, SAD-u se otvara mnogo veći prostor za manevar, zaključio je Direktor ruskog instituta za strateška istraživanja.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.07.2016. 16:24
Ovo je zvaničan početak obračuna između dvojca USA - Britanija i kontinentalne EU izazvan prekidom kolonijalne pljačke većine svijeta, posebno najvećih: Rusije, Kine, Indije JAR, Brazila, većeg dijela Afrike i Južne Amerike. USA i Britanija upravo kreću u pljačku i potpuni kolonizaciju kontinentalnog dijela EU. Zato i dovlaće oružje i trupe u istočni dio EU da bi njih držali u pokornosti silom a ne da bi ih tobože branili od Rusije koja ih ne dira niti želi da ih dira. Zato sve rade nebili napravili vojni sukob između Rusije i nekog iz kontinentalne EU (Ukrajina, Gruzija itd...) pa da se oni pojave kao "zaštitnici". Tada ih niko za dugi period nebi izbacio iz kontinentalnog dijela EU a pljačkali bi neometano i nekažnjeno "partnere" koje tobože štite. Sretno im bilo. Kome su god USA i Britanija bili prijatelji, završili su pobbijeni, porušeni, opljačkani i kolonizovani. Trebaće im decenije da se oslobode od NATO gusara koji će ih pljačkati za račun USA i Britanije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online