Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 17.06.2016.
16:18
Vestionline A

Putin: Zapad podržao prevrat u Ukrajini zbog NATO

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je u petak Zapad da je podržao državni udar u Ukrajini kako bi opravdao postojanje NATO-a.

Reuters
Putin opet kritikuje Zapad zbog NATO-a

- Posle Arapskog proleća oni su se već približili našim granicama. Zašto su morali da podrže državni udar u Ukrajini? Tamo je komplikovana unutrašnja politička situacija, i opozicija koja je na vlasti danas bi najverovanije došla na vlast demokratskim sredstvima, kroz izbore, takođe - rekao je on.

Rusija bi, kako je istakao na plenarnoj sednici na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, sarađivala sa njima kao što je to radila i sa ukrajinskim zvaničnicima pre bivšeg predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča.

Putin je ocenio da su takve akcije posledica neophodnosti da se opravda samo postojanje NATO-a, preneo je TASS.

- Potreban im je spoljni neprijatelj, spoljni protivnik, zašto bi inače ova organizacija bila potrebna? - upitao je Putin i dodao da je saglasan sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom da postoji potreba da se ojača misija OEBS u Evropi. 

Putin, kako prenosi TASS, veruje da zapadna politika jednostranih akcija podstiče haos i da su, umesto toga, potrebni dijalog i potraga za zajednički prihvatljivim rešenjima kako bi se sprečilo ponovno izbijanje Hladnog rata. 

- Ukoliko se nastavi politika jednostranih akcija, ako koraci na međunarodnoj sceni, veoma osetljivoj za međunarodnu zajednicu, ne budu koordinisani, takve (negativne) posledice će biti neizbežne. Ukoliko jedni druge pažljivo saslušamo i ukoliko tražimo razvnotežu u interesima, to se neće dogoditi - naveo je Putin.

On je istakao da je Rusiji potrebna tako moćna zemlja kao što su SAD, ali je poručio da SAD ne bi trebalo da se mešaju u unutrašnje poslove i spreče EU da gradi odnose sa Moskvom. 

POVEZANE VESTI

Petak 17.06.2016. 16:51
Све државне револуције широм света су организовале САД . САД : Завади па владај.
Petak 17.06.2016. 16:30
Putrko!Oppiči ih da im više ne srećem ime na ovim portalima-nek bude:ima da ih nema.
Subota 18.06.2016. 07:31
Pricajte nam ruske skaske !!! Veliki ZAPAD ni ne pominje sankcije Rusiji (cuti i "radi") ! Rusi se koprrcaju izjavama tipa Milosevic ("Ne moze nam niko nista ...") , a ZAPAD polako ali sigurno sistemizuje izolaciju (vojno , sport , politicki , ekonomski , nauka) Rusije . Deficit urnisanog ruskog bedzeta to ti je rezultat politike inkubatora ZLA alijas Rusjija na celu sa kremaljskim kurtonom !? ... pa kako ne bi kad je (((kremaljski kurton vodi razarajucu politiku za Rusiju i hvali se izjavama bivsih , odbacenih , izlizanih i frustriranih "zapadnih" politicara , sportista , glumaca - PROSLOST Zapada ... od kojih ni izbliza ne moze da se bazira real tj. ovdasnja politika - "prazna prica"))) niska konkurentnost ekonomije , ZAVISNOST od izvoza sirovina , tehnolosko zaostajanje , visoka zavisnost od spoljnoekonomske konjunkture , nedovoljan obim resursa za kreditiranje , niska investiciona privlacnost zemlje , zaostao finansijski i bankarski sistem , losa poslovna klima , odliv stranog kapitala .... itd itd itd , FAKT !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online