Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 08.06.2016.
09:55
Vestionline A

Prave demokrate: Imali su crnca, sad će žena na čelo SAD!

Hilari Klinton proglasila je u utorak uveče istorijsku pobedu za žene time što je osvojila dovoljan broj glasova delegata da postane kandidat Demokratske stranke za predsednika SAD i šansu da postane prva žena na čelu te zemlje.

Reuters
Klintonova svoju "ispravnost" istakla belom odećom

- Zahvaljujući vama, došli smo do ove važne prekretnice. Ovo je prvi put u istoriji naše zemlje da je žena postala kandidat jedne velike stranke za predsednika - istakla je presrećna Klintonova u obraćanju svojim pristalicama u Njujorku.

- U ovoj kampanji se radilo o tome da obezbedimo da ne postoje plafoni niti granice ni za koga od nas - rekla je Klintonova, tačno osam godina nakon što je okončala svoju prvu, neuspešnu kampanju za Belu kuću.

Kad se popela na binu u Bruklinu da bi se obratila svojim pristalicama, bivša prva dama SAD je zastala na trenutak kako bi uživala u tom trenutku, široko raširila ruke i nasmešila se.

Klintonova je u utorak obezbedila dovoljan broj glasova delegata za nominaciju Demokrata za predsednika SAD, a uveče je povećala taj broj zahvaljujući pobedi na unutarstranačkim izborima u Nju Džersiju, Novom Meksiku i Južnoj Dakoti, tri od šest država u kojima se glasalo.

Osam godina pošto je u trci za stranačkog kandidata za predsednika SAD izgubila od tadašnjeg harizmatičnog mladog senatora Baraka Obame, 68-godišnja Klintonova je objavila da je razbijen još jedan "stakleni plafon", koji je sprečavao napredovanje žena, i zakazala "obračun" sa kandidatom Republikanaca Donaldom Trampom, na izborima u novembru.

- Verujemo da smo zajedno jači, a ovi izbori su veoma važni. Izbor je, međutim jasan - rekla je Klintonova i zatim krenula u oštar napad na Trampa. - Donald Tramp je usled svog temperamenta nepogodan za predsednika i glavnokomandujućeg oružanih snaga - istakla je Hilari Klinton, koristeći reči koje bi pre ove žestoke predsedničke trke bile nezamislive.

Klintonova se u narednim danima suočava sa izazovima na dva fronta, ocenjuje AP i dodaje da ona mora da privuče pristalice svog rivala Bernija Sandersa, koji insistira na tome da je i dalje moguće da osvoji nominaciju za predsednika, kao i da treba da poveća kontrast u odnosu na kandidata Republikanaca, kontroveznog milijardera Trampa.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.06.2016. 16:44
Amerikanci hoće da ubede svet da su oni vrh tolerancije i progresa ! Postavili su crn-ca (molim vestima-online da prestanu sa takvom glupom cenzurom jer reč "crn-ac" je smatrana kao ne dozvoljena !!!! Pa koji pametnjaković je to odlučio !!!??? Kako da karakterišem Obamu ? Negroid ? Hajde opametite se bar jednom !!!) na najvećoj funkciji (dokaz da predsednik države kod njih je samo marioneta) a za vreme njegovog mandata , najviše su cr-nci stradali ! Koja ironija ! Sledi sada prva dama predsednik SAD-a. Posle će biti prvi homosek-su-alac, pa za par godina prvi tran-dža...!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online