Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
42
Utorak 08.11.2016.
18:29
Tanjug A

Glasali i kandidati: Za Klintonovu ovacije, za Trampa zvižduci

Amerikanci danas biraju predsednika, a kako prenose svetski mediji, svoju građansku dužnost obavili su i kandidati Hilari Klinton i Donald Tramp. Hilari je glasala u rodnom gradu Čapakvi, u saveznoj državi Njujork, dok je Tramo glasao na Menhetnu. A dok su Klintonovu birači dočekali ovacijama, Tramp je osim aplauza dobio i zvižduke.

Reuters
Hilari na glasanje došla sa suprugom Bilom

Oko 150 simpatizera Klintonove uzvikivalo je "Gospođo predsednice", dok je Hilari sa suprugom Bilom Klintonom glasala u osnovnoj školi u blizini njihove kuće u Njujorku, prenosi  AFP.

- Jako sam srećna, neopisivo sam srećna - rekla je demokratski kandidat dok se rukovala i razgovarala sa simpatizerima.

Ona je novinarima rekla da je bio "najponizniji osećaj" da glasa za samu sebe na izborima.

- Znam koliko odgovornosti ide uz predsedničku funkciju, znam šta ovo znači za zemlju. Daću svoj maksimum ukoliko budem imala dovoljno sreće da pobedim danas - kazala je Klintonova.

Prema navodima AFP, ankete pokazuju da Hilari Klinton ima vođstvo nad rivalom za 3,3 odsto.

Reuters
Zadovoljan: Donald Tramp

Predsednički kandidat Donald Tramp zajedno sa suprugom Melanijom glasao je na biralištu na Menhetnu.

Tramp je glasao u sportskoj dvorani u jednoj njujorškoj školi, gde se nekoliko sati ranije dogodio incident, kada su dve aktivistkinje Femena protestovale u toplesu protiv Tramp.

Tramp nije komentarisao taj incident, ostavio je prilog u školi na rasprodaji đačkih kolačića i rekao da su informacije koje ima njegov štab "veoma dobre".

- Sve je veoma dobro, uopšteno govoreći - rekao je Tramp nakon pitanja o prvim informacijama o glasanju u ključnim državama. 

Kako javljaju izveštači sa lica mesta, Trampa su dočekale njegove pristalice, ali su se po izlasku iz automobila čuli i zvižduci iz gomile. 

POVEZANE VESTI

Utorak 08.11.2016. 22:25
Pa i na državnoj tv RTS je veliko uzbudjenje i prate se izbori u državi SAD,što je i normalo jer državna televizija je u obavezi da prati izbore zemlje čija smo kolonija.I kod mene vlada veliko uzbudjeje-ko će pobediti:trampavi deka ili kr,vava ledi.............dodje mu na isto
Sreda 09.11.2016. 20:54
Завршава се само велика забава за масе. Америка и даље остаје онаква каква је и до сада била, то јест неваљала за многе људе широм света.
Sreda 09.11.2016. 20:54
Завршава се само велика забава за масе. Америка и даље остаје онаква каква је и до сада била, то јест неваљала за многе људе широм света.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online