Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Četvrtak 12.05.2016.
14:58
Vestionline, Blic.rs A

"Postoje dokazi da su zvaničnici Saudijske Arbije učestvovali u 11. septembru"

Afera "28 papira" koja je uzdrmala odnose SAD i Saudijse Arabije ponovo je postala jedna od centralnih tema, nakon što se Džon Lehman, bivši član komisije koja je istaživala napad, oglasio u medijima. On tvrdi da postoje jasni dokazi da su zvanicnici Saudijske Arabije umešani u 11. septembar.

youtube.com
Bivši član Komisije otkrio umešanost Saudijaca u napade

Lehman je ispred Republikanske stranke bio deo komisije koja je Kongresu predala izveštaj napisan nakon istrage. Od 800 strana, 28 nije objavljeno, a prema njegovim tvrdnjama u tih 298 strana stoje jasni dokazi da je su zaposleni u vladi Saudijske Arabije bili deo mreže koja je pružila pomoć otmičarima aviona.

Lehman je pozvao Obaminu administraciju da brzo skine oznaku tajnosti sa dugo skrivanog dela izveštaja koji je Kongres usvojio.

- Bilo je jako mnogo individualaca koji su podržavali otmičare aviona, a neki od njih bili su zaposleni u vladi Saudijske Arabije. Naš izveštaj nikada nije trebalo da bude pročitan kao oslobađanje od krivice Saudijske Arabije - rekao je Lehman i dodao da je komisija napravila grešku što nije to jasno naglasila u svom finalnom izveštaju.

Lehman je kritikovao izjavu bivšeg predsednika komisije koji je upozorio Obaminu administraciju da bude pažljiva sa objavljivanjem poslednjeg dela izveštaja zato što se u njemu nalazi "sirov materijal" koji bi mogao da okleveta nedužne ljude.

POVEZANE VESTI

Petak 13.05.2016. 20:55
********** Zataškavanje činjenica i poricanje detalja koji se odnose na ovaj nemili događaj analiziraće se sa naučnog aspekta. Iako postoji čitava gomila dokaza koji govore o tome šta se zapravo desilo kobnog dana, treba uzeti u obzir i činjenicu da se i dalje izričito poriče mogućnost da je američka uprava odgovorna za ovu tragediju. Strašan događaj iz septembra 2001. jedan je od najznačajnijih događaja u istoriji, ali ne zbog razloga koji bi ljudima odmah pali na pamet. Kako biste reagovali na ideju da je u napadu na Svetski trgovinski centar korišćena napredna tehnologija potiskivanja energije, kao i tehnologija za kontrolu vremenskih prilika? Pre nego što se da konačan sud i određeni stav prihvati kao istinit, potrebno je sagledati sve dokaze. Treba imati na umu da se novi dokazi mogu pojaviti kasnije u odnosu na istragu, zbog čega nije retkost da se neki slučaj koji je prošao kroz sudski proces ponovo otvori. Jedna činjenica od koje treba poći, kada se radi o slučaju kula Bliznakinja je njihova čelična konstrukcija. Zvanično objašnjenje kaže da je prilikom udara aviona došlo do vatre koja je topila čelik i oslabila konstrukciju, koja se na kraju zbog toga srušila. Zanimljiv podatak je i taj da su zgrade mirno stajale na svom mestu nekoliko minuta nakon “udara”. Tokom incidenta nije primećena nijedna eksplozija praćena vatrom, ali uprkos tome, nakon ovog incidenta na površini zemlje se odnekud stvorio sloj prašine do članaka. Ovo su samo neke od nedoumica koje su ostale nerazjašnjene nakon opsežnog analiziranja dokaza. Takođe, ostaje i pitanje da li je tog dana na licu mesta uopšte bilo aviona. Pitanja je mnogo, a uverljivih odgovora malo. Jedino još ostaje da se vidi kada će mase početi da reaguju na prikrivanje istine. U snimku koji sledi pogledajte kako je čitav događaj izrežiran................... ht tps://youtu.be/F0E9lQYwWE4
Petak 13.05.2016. 20:52
******** VELIKA AMERIČKA PREVARA: Evo šta se stvarno dogodilo 11. septembra (VIDEO)******** događaji koji su se desili 11. septembra 2001. godine, a koji su se neizbrisivo urezali u srca i svest mnogih Amerikanaca, obeležili su jedan od najgorih dana u Americi. Broj stradalih tog dana je ogroman, ali možda je gubitak osećaja slobode ostavio još ozbiljnije posledice. Analiza ne uključuje Pentagon niti Šanksvil, s obzirom na to postoji mnogo manje dokaza koji se odnose na njih, dok je sa Svetskim trgovinskim centrom situacija drugačija. ...................... ht tps://youtu.be/8STDIsXsNwo
Četvrtak 12.05.2016. 16:29
Nije Putin srušio Bliznakinje. To su bili Sloba, Karadžić, Mladić i Šešelj a pomagao im je Vučić. Svima je jasno da su kule minirane i srušike se kontrolisanim eksplozijama. Samo ko neće da vidi, to ne vidi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online