Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 18.03.2016.
13:40
Vestionline A

Vladari sveta ucenjuju Britance: Ostajte u EU, ili...

Najbogatiji ljudi planete, znači vladari sveta, kapitalisti koji isisavaju krv običnih ljudi, nameračili su se na stanovnike Velike Britanije. Što se nas tiče, Britanci su nam samo zla nanosili, pa i nemamo neki razlog da se brinemo što ih ucenjuju svetske krvopije, ali što se Evropske unije tiče to može da bude veliki problem - bogataši prete da će povući svoje pare sa Ostrva ako Britanci ne ostanu u EU!

Reuters
Ne zna šta će sa evroskepticima: premijer Dejvid Kameron

Milijarder i investitor Li Ka-šing, najbogatiji čovek u Hong Kongu i jedan od najvećih stranih investitora u Velikoj Britaniji, poručuje da će značajno povući investicije ako na referendumu Britanci odluče da napuste EU. 

- Ako do toga dođe, smanjićemo naše investicije - precizira Ka-šing, predsednik uprave "Hačinson holdinga".

On je uveren da će Britanci, prilikom izjašnjavanja, "voditi brigu o vlastitim interesima".

Ka-šing, inače, namerava da kupi britanski "O2" i stvori najvećeg mobilnog operatera na tamošnjem tržištu.

Protiv izlaska Britanije iz EU uveliko lobiraju i čelnici "Goldman saksa", "Nisana", "Forda", "Dajmlera" i drugih velikih korporacija.

Oni brinu da bi britansko napuštanje Unije uzdrmalo kurs funte i evra. 

Za bankare - crveni tepih

Francuska je već zapretila da će, u slučaju odlaska Britanije, ukinuti granične kontrole i omogućiti migrantima da nastave put prema Ostrvu, te da namerava da prostre crveni tepih za bankare koji budu napuštali London. 

Pariz upozorava London da bi se mogle pojaviti i prepreke u bilateralnoj trgovini.

Ukoliko sve ovo nije dovoljno da zastraši glasače, ono što bi evroskeptične Britance moglo da snađe jeste - smanjena bezbednost zemlje. 

Stručnjaci tvrde da će britanskoj policiji biti teže da zaštiti svoje građane od napada militanata i organizovanog kriminala ako zemlja izađe iz EU. 

Ako se izdvoji iz sistema u čijem je razvoju sudelovala u proteklih 40 godina, to će otežati Velikoj Britaniji zaštitu od terora, tvrdi Evropol.

Referendum o izlasku Velike Britanije iz EU održaće se 23. juna. 

Britanski premijer Dejvid Kameron smatra da je postigao dobar dogovor sa EU o povlašćenom statusu Britanije u određenim sferama, ali da i dalje postoji značajan broj Britanaca koji su evroskeptici i koji smtraju da treba napustiti EU.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online