Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 02.03.2016.
09:51
Vestionline A

Pentagon: "Rusija je tragična pretnja"

Američki zvaničnici ponovo na rečima zaoštravaju situaciju vezanu za Rusiju i njen odnos prema evropskim državama. Ovaj put je red došao na visokog zvaničnika Pentagona Džejmsa Taunzenda da izrazi zabrinutost za bezbednost Švedske i baltičkih zemalja.

Reuters
Vladimir Putin nadgleda rusku Baltičku flotu

"Gore nego hladni rat"

"Džejms Taunzend, koji je prošle nedelje posetio Stokholm, izjavio je da ruski vojni manevri kreiraju situaciju neizvesnosti na severu Evrope. On je takođe obećao Švedskoj podršku u zaštiti od ruske pretnje", prenose ruski mediji.

- Rusija je nezgodna, tragična pretnja sa kojom ćemo morati da živimo izvesno vreme - izjavio je Taunzend u intervjuu za švedske medije, prenosi RIA "Novosti".

Prema njegovim rečima, za razliku od vremena hladnog rata, danas je epicentar sukoba bliže granicama Švedske i baltičkim zemljama.

- Putin zastrašuje baltičke zemlje, ali mi ne znamo kakav je njegov krajnji cilj. Baltički narodi su naše komšije. U ovom regionu postoji neizvesnost zbog neočekivanih ruskih manevara. Suočeni ste sa bombarderima koji uvežbavaju napade na vas, sa avionima koji lete bez uređaja za identifikaciju ili koji narušavaju vazdušni prostor. Sve severne zemlje negoduju i osećaju nestabilnost - izjavio je on švedskim medijima.

Prema rečima Taunzenda, "to neprekidno traje i u poređenju sa hladnim ratom situacija je mnogo neizvesnija". Na pitanje novinara o tome da li ima osnova za izjave u javnosti o tome da SAD i NATO opkoljavaju Rusiju, Taunzend je odgovorio da "NATO nikoga ne opkoljava, to je organizacija koja treba da zaštiti svoje saveznike".

Ranije je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg priznao da ruski vojni avioni nisu narušili granice drugih država. Prema njegovim rečima, "letovi vojnih aviona u međunarodnom vazdušnom prostoru nisu nezakoniti", prenose ruski mediji.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.03.2016. 10:57
Na svaki način hoće da "uvale" oružje Europejcima. Sredstva ne biraju. Opet sistem "zavadi pa vladaj". Izmisli problem pa ga "rešavaj" tako da opljačkaš EU. USA i Britanska "geopolitika“ je gola sila, razaranje, kolonizacija i sumanuta pljačka. Od toga žive i to im obezbjeđuje vrhunski standard duže od 5 vjekova. Zato danas oni ne žele a neki ne umiju da razmišljaju drugačije osim kako će nekoga opljačkati, kolonizovatu, unazaditi i dugo, dugo pljačkati tuđe resurse i tuđe plodove rada. Kada, potlačeni i dugo nemilosrdno pljačkani počnu da im se suprotstavljaju, oni se ponašaju kao da im neko nešto njihovo otima. Umislili su da su viša nacija i da je normalno da cio svijet mora da radi za njih i da njima daje profit koji stvori. A ljudi kao ljudi. Obrazovali su se, razvili i više nijesu voljni da svoju zaradu i svoje resurse poklanjaju Britancima i USA neo-kolonizatorima. Konačno shvatili da USA i Britanski kolonizatori nijesu „od boga dati“ i shvataju da su bili surovo i temeljno pljačkani „milom ili silom“ toliko dugo vremena. Danas znaju da slobodu, imanje i sigurnost mogu da imaju samo ako su sposobni i odlučni da se odbrane od Britansko - USA pljačkaša i kolonizatora. Zato se ubrzano udružuju da se zajednički brane i odbrane od anglo-saksonskih ubica, pljačkaša, rušitelja i kolonizatora. Rusija, Kina, Indija, Brazil i Južna Aftika su samo predvodnici ostatka svijeta.
Sreda 02.03.2016. 12:53
Pentagon je tragična i ubbistvena pretnja celom svetu.Smrrt aMerici!!!!!!!!!!!!!!!!
Sreda 02.03.2016. 13:50
Rusi bi III Svetski , vec se osecaju posledice tj. namere njihog delovanja !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online